Kender du følelsen af at være anderledes? Følelsen af ikke at passe ind, der hvor du er ? Måske har du følt dig anderledes mange gange i forskellige sammenhænge?

At være anderledes eller føle sig anderledes, kender du det?

Jeg har ofte haft en følelse af at være anderledes og ikke helt passe ind. Både i min egen familie, men også senere som voksen.

Jeg har i mange situationer følt mig anderledes. Jeg har ikke følt mig forstået. Jeg har følt mig udenfor.

Jeg er et søgende menneske

Og jeg tror, at en af grundene til dette er, at jeg altid har været meget nysgerrig og stillet en masse spørgsmål.

Spørgsmål om menneskets eksistens. Om tro. Om sammenhænge. Om jorden, dyr og planter. Hvorfor er vi her? Hvad er meningen med livet? Og hvordan skal jeg forvalte mit liv bedst muligt?

Historisk set har vi aldrig haft mere frihed end nu – altså hvis vi ser bort fra denne særlige tid med Corona. Men hvis vi bare går nogle få generationer tilbage, så gik vi typisk i vores forældres fodspor. Vi spurgte ikke os selv – hvad vil jeg med mit liv? Vi havde heller ikke de samme muligheder. I dag har vi så mange muligheder foran os. Det kan være svært at vælge og beslutte sig for hvad vi vil med vores liv. Det har det været for mig. For andre er det måske nemmere at vide når de gør “det rigtige” .

Og det er fantastisk, hvis de kan det. Men det kunne jeg ikke. Jeg har prøvet.

Jeg kan ikke tage noget for givet

Jeg har følt mig ensom, når mine omgivelser ikke har forstået, at de store spørgsmål var vigtige for mig at beskæftige mig med. Jeg søgte hele tiden efter en større mening. Men jeg havde egentlig ikke brug for, at andre gav mig et svar.

Jeg havde bare brug for, at andre sammen med mig, kunne stille de samme spørgsmål og undre sig sammen med mig. Jeg ønskede at andre kunne forstå, at jeg ikke kunne tage noget for givet.

Da jeg på et tidspunkt skulle have tvillinger og jeg var halvvejs i graviditeten måtte jeg aborterer. Det var enæggede tvillinger og de delte moderkage. Men deres liv havde jeg ikke på noget tidspunkt taget for givet. Og i dag er jeg sikker på, at der var en grund til, at de ikke fik chancen i denne verden. Livet er et mirakel og det skal ikke tages for givet. Og nogle gange så skal det åbenbart ikke være.

Til gengæld fik jeg to dejlige piger. Deres liv har jeg heller aldrig taget for givet. Jeg er dybt taknemmelig over at jeg har dem og at de er sunde og raske. Jeg er dybt taknemmelig over at jeg er her og at jeg er sund og rask. For livet er dyrebart og det skal vi passe på. For vi er her så kort tid.

At være anderledes er ikke længere ensomt

Jeg har mødt mange undrende blikke, når jeg har bragt forskellige spørgsmål på banen. For det var langt fra alle i mine omgivelser, der forstod mig. Måske var det bare ikke vigtigt for dem? Måske kunne de ikke altid rumme mine spørgsmål? Måske interesserede det dem bare ikke?

Men det har været ensomt i perioder. Jeg kunne ikke få det til at “gå over”. Selvom jeg prøvede mange gange. Så gik den ikke. Jeg blev bare mere ked af det. Det hobede sig op indeni. Alle spørgsmålene.

Da jeg begyndte at beskæftige mig med kropsterapi, fandt jeg nogle af de svar jeg havde ledt efter. Jeg fandt ud af, at jeg er et søgende menneske. Jeg har fået en større forståelse af mig selv og ikke mindst en accept af, at jeg har en enorm trang til at stille spørgsmål og undre mig over livets store gåder.  Og vigtigst af alt, jeg fandt ud af, at der findes andre der har det på samme måde. Der er andre der heller ikke føler at de passer ind, der hvor de er.

Kropsterapien har givet mig en meget større indsigt i mig selv. Og den indsigt ønsker jeg så inderligt at andre også kan få. For det giver en større afklaring og en ny retning på livet. Noget som jeg ved  at nogle mennesker mangler. Ligesom jeg selv manglede. Jeg tror det er derfor, at jeg er god til at stille de rigtige spørgsmål sammen med mine klienter. Det er bla. derfor jeg er blevet kropsterapeut.

Vi er alle forskellige

Jeg har fået en accept af, at det er sådan jeg har det. Jeg er ved at slutte fred med, at jeg er et søgende væsen. Det går ikke over igen. Nogle vil kalde det at være spirituel. Og ordet spirituel betyder egentlig blot “nærvær”. Og på den måde giver det mening for mig. At være nærværende i det jeg gør. Så jeg bla. bedre kan være fuldt til stede og lytte med mine sanser, når jeg behandler mine klienter.

Jeg har fundet ro i kropsterapien og at det er det, jeg skal med mit liv. Andre mennesker har en helt anden mission. Og det er sådan det skal være. Nogle har ikke brug for at stille spørgsmål, andre har brug for at stille spørgsmål. Derfor er det heller ikke alle, der behøver at forstå mig. Fordi vi opfatter verden forskelligt. Og det er helt okay.

Kender du også det med at være anderledes og har du sluttet fred med det?  Eller går du også i ensomhed med den følelse?

Sådan behøver det ikke at være. Det første du kan gøre er at begynde at acceptere den tilstand og at stå ved, at det er sådan du har det. Derfra kan du bevæge dig videre.

Hvis du gerne vil have min hjælp til det, kan du finde mere info og booke en tid til en behandling her.

Lisbeth Degn, Kropsterapeut 💚

Læs også. Du er lige præcis som du skal være.