Hvordan foregår kropsterapi

En behandling hos mig, indledes altid med en kort samtale,  før vi arbejder med dig og din krop på briksen.

Derefter vil du komme op på briksen at ligge i dit undertøj eller hvad du er tryg i, med et tæppe over dig.

Behandlingen bliver til, i et tillidsfuldt samarbejde mellem mig som behandler og  dig som klient, så det er vigtigt, at du føler dig tryg og tilpas.

Der vil være god tid, så du kan få en rolig og nærværende behandling. På den måde kan du bedre slappe af, og behandlingen bliver mere effektiv.

Behandlingen vil ofte slutte med en kort afspænding, og du vil få tilbudt noget at drikke. Vi aftaler det videre forløb, og du får evt. en opgave med hjem. De fleste har brug for 4-6 behandlinger, for at de kan holde fast i de nye indsigter og ændringer der er sket med dem og deres krop. 

Læs mere om Lisbeth Degn

​Hvorfor skal jeg vælge kropsterapi, og hvad er det?

De fleste af de klienter der kommer hos mig,  de oplever en form for ubalance i deres krop. De er måske havnet i en stressfyldt position. Det kan være at de er kede af det, vrede, ulykkelige, frustreret eller de bærer på en sorg. Det kan også være, at de bare ikke kan mærke sig selv og de oplever at de har mistet kontakten til deres krop.

Men det kan også være fysiske symptomer som hovedpine, smerter, dårlig fordøjelse osv. De har dog ofte selv en fornemmelse af, at det hænger sammen med hvordan de har det psykisk. Og det er præcis det, en kropsterapeutisk behandling tager udgangspunkt i, nemlig at krop og psyke hænger sammen. 

Din psykiske tilstand påvirker din krop, og din fysiske tilstand påvirker omvendt dine følelser, tanker og sindsstemninger. Alt hvad du har oplevet igennem dit liv, sætter aftryk i din krop. Hele din historie har betydning.   

I kropsterapien arbejder vi os ind til årsagen bag din problematik. Uanset om det er smerter, uro i kroppen eller stress symptomer. For når vi kender årsagen, så kan vi tage fat der og begynde at forandre noget indefra. Vi kan nemmere forebygge og arbejde med at få kroppen i bedre balance, så du begynder at få det bedre.   

Kropsterapien arbejder således i feltet mellem det psykiske og det fysiske, men behandlingen foregår fysisk igennem hele kroppen.   

 

Hvad er kropsterapi og hvordan foregår behandlingen?

Kropsterapi er en form for dybdegående massage, hvor der bliver vekslet mellem pulserende massage og dybe tryk rundt på hele kroppen.

Desuden anvendes zoneterapi og der arbejdes på meridianbaner og akupressurpunkter.

Under behandlingen guides du til en dyb og fri vejrtrækning.

Vi kan gå hårdt til de muskelspænd, der er, for at du bedre kan mærke hvor og hvordan, du holder fast. Der kan være smerte forbundet med det, men med min guidning, bliver smerten mindre og du kan bedre være i det, og få øje på hvordan dit spændingsmønster sidder i din krop.

Behandlingen behøver ikke at være smertefuld. Der kan også arbejdes med blidere pulsering og med at mærke grænser uden smerte.

Når vi arbejder med kroppen på den måde, så vil din krop ofte afsløre, hvordan du forholder dig til det, der ligger i din krop. Kæmper du imod? Trækker du dig? Eller hvilke reaktionsmønstre tager du i brug, når du bliver udfordret? Det siger alt sammen noget om, hvilke forsvarsmekanismer der aktiveres i dig. Dem har vi brug for i mange  sammenhænge. Men når vi lærer vores egne forsvarsmekanismer bedre at kende, så kan vi begynde at håndtere pressede situationer på en langt mere hensigtsmæssig måde.

Det er det, jeg hjælper dig til, at du mærker på din egen krop. 

 

Ny kontakt til din krop

 

Kropsterapien skaber en ny kontakt til din krop, så du opnår en bevidsthed om, hvad der skal til for at slippe fysiske spændingsmønstre og dermed også løsne op for psykiske spændinger.

Mange mennesker har simpelthen lukket ned for deres føleleser i kroppen og har ikke en særlig god kontakt til deres krop, fordi de har lukket af til kroppen. Når vi arbejder dybt med vores åndedræt, så giver det helt automatisk en tættere kontakt til kroppen. 

Derfor er åndedrættet en meget vigtig del af behandlingen.

 

 

 

 

 

 

Behandlingsforløb

En enkelt behandling kan for nogle være nok til at skabe en større bevidsthed om dig selv, som du selv kan arbejde videre med. Men det er for de fleste ikke nok.

Jeg plejer dog at sige, at du helst skal kunne mærke i forandring i din krop, allerede efter en behandling.

Jeg anbefaler, at du starter i et behandlingsforløb, da det giver mulighed for at komme i dybden med nogle problematikker, som du ikke kan nå på én enkelt behandling. Et typisk behandlingsforløb strækker sig over 5-10 behandlinger. 

Ved den første behandling aftaler vi, hvilket forløb der passer bedst til dig, da det altid vil være individuelt.  Jeg anbefaler, at der skal gå 1-2 uger i mellem hver behandling, fordi kroppen skal have ro til selv at arbejde videre med de processer, der er blevet sat i gang.

Du kan også vælge en udvidet session på 90 min. Her kan vi arbejde med Indre barn  – terapi eller chok/traume -terapi, hvis du har brug for dette. Det kan også være, at du har brug for en længerevarende samtale inden behandlingen. Hvis du er i tvivl, om du skal booke en 60 min eller 90 min session, så tager vi en snak om det og ofte aftaler vi det undervejs i dit behandlingsforløb.

Se mine priser her

 

Eftervirkninger af behandlingen

Reaktioner på en behandling kan være vidt forskellige fra person til person, og fra gang til gang. Du kan nogle gange opleve, at kroppen føles tung og afslappet, og andre gange let og fuld af energi, så du får lyst til at danse efter behandlingen. Ligeledes kan du opleve, at følelserne kan blive påvirket, så du fx føler dig mere nærværende, mere irritabel eller mere sårbar, end du plejer.

De fleste føler sig meget afspændte og afslappede og virkelg godt tilpas, og de føler også, at de har fået en mere fri vejrtrækning.

“Personligt har jeg haft stor gavn af Lisbeths kropsterapi, især efter den tredie og de efterfølgende behandlinger fik jeg løsnet op for de spændinger som har siddet længe i kroppen, jeg kunne virkelig mærke en forskel, skulderne blev sænket, stressen forsvandt og jeg var i stand til at slappe af på måde jeg ikke havde gjort længe. Jeg glæder mig allerede til næste gang jeg skal på briksen og få løsnet op for spændingerne igen. Jeg kan kun anbefale man prøver det!”

Henrik

 

“Jeg tror på samspillet mellem samtale og arbejde på briksen.

Jeg har svært ved at mærke mig selv, men jeg må sige at behandlingerne gav mig indsigter og tilgivelse til mine forældre og lærte mig noget om grænser. Og fysisk gav det mig lindring i skuldre og nakke.
Jeg vil helt klart anbefale dig Lisbeth og det har jeg allerede gjort.

Tusind tak”

Karin Johannesen

 

Få bedre kropskontakt

Få bedre kropskontakt

Tilmeld dig her og få inspiration til at dæmpe stress-symptomer som uro i kroppen, smerter, angst, depression. Straks efter tilmelding får du min mobilvenlige guide.

Tak for din tilmelding. Kig i din indbakke (Tjek evt. dit spamfilter). Du får mail med link til at bekræfte, at du vil have mail fra mig.