Hvad vil du gerne vide om kropsterapi?

Hvor mange sessioner har jeg brug for?

Mange beslutter sig efter den første session, om de vil arbejde videre med mig i et forløb.

Du skal kunne mærke en forandring – allerede efter den første session!

Hvis du gør det, og har lyst til at fortsætte, så har mange glæde af at komme med 3-4 ugers mellemrum i en periode, og derefter kan det være med længere intervaller.

Det er meget individuelt hvor længe et forløb varer. Nogle vælger at komme 5-10 gange og oplever at det er nok til, at de selv kan arbejde videre med de temaer der er dukket op. Andre vælger at fortsætte med længere intervaller imellem hver session i et noget længere forløb.

Der vil ofte være hjemmeopgaver, noget du kan øve dig på imellem hver session.

Og i virkeligheden “bliver vi aldrig færdige” med at udvikle os, men det kan være fint at tage et forløb og så holde en pause. Sommetider sker der noget i vores liv der så gør, at vi pludselig kan få brug for, at arbejde med os selv igen. Det er altsammen meget individuelt, hvad den enkelte har brug for.

Hvad er kropsterapi?

Jeg forstår virkelig godt, at det kan være svært at overskue alle de mange forskellige kropsterapeutiske retninger der findes i dag. Kropsterapeut er ikke en beskyttet titel og mange kalder sig kropsterapeuter, hvis de arbejder med en eller anden form for fysisk behandling.

Du kan læse mere om hvordan kropsterapien er opstået i DK her

Kort fortalt bygger kropsterapien på en holistisk forståelse af, at krop og psyke hænger sammen. Derfor er det årsagen til de fysiske eller psykiske symptomer du har, som vi skal arbejde med – ikke selve symptomerne.

Årsagen finder vi ved, at dykke ned i den historie din krop fortæller, og den historie du har om dig selv og den måde du er i verden på. Igennem din krop får du kontakt til de fysiske spændinger der ligger. Vi arbejder med dine forsvarsmønstre, for det er dem, der ofte forhindre os i at gøre det vi egentlig har brug for. 

Vi kommer til at tage os for meget af andre, vi siger ja til for meget og kommer til at please andre, og vi oplever at vi mister styring over vores eget liv. Det påvirker alt sammen vores fysiske krop. Vi får spændninger og forskellige symptomer fordi vores krop kommer i ubalance.

Gennem kropsarbejdet får du en dybere kontakt til dig selv. Du lærer at blive mere bevidst om dine forsvarsmønstre, som både beskytter dig, men som også er med til at holde os fast i bestemte reaktionsmønstre. 

Denne bevidsthed skabes gennem kropslige oplevelser. For vi kan ikke tænke og analysere os frem til denne proces.

Men processen sker i et samarbejde mellem terapeut og klient. Det kræver at du selv er aktiv og arbejder med – du modtager ikke bare passivt en behandling på en briks. 

Arbejdet skal ske igennem en bevidstgørelse af hvad der sker i kroppen undervejs – fordi det ligger lagret i kroppen. Med den nye indsigt vil du kunne træne dig i at blive bedre til at udtrykke dine behov.  

Du vil blive bedre til at passe på dig selv, være mere omsorgsfuld og gøre de ting du drømmer om, i tillid til at alt er som det skal være. 

Hvorfor skal jeg vælge kropsterapi?

De fleste af de klienter der kommer hos mig oplever:

 • uro i kroppen
 • overtænker og analysere for meget
 • har svært ved at mærke glæde
 • føler sig ufri og hæmmet eller fanget i kroppen
 • mærke vrede i kroppen
 • mærker ubehag i kroppen
 • mærker sorg, ensomhed eller tomhed
 • mangler kontakt til deres krop
 • føler ikke de udnytter deres fulde potentiale
 • mangler livsglæde, oplever tristhed

Hvilket ofte fører til stress, angst eller depression

Men det kan også være fysiske symptomer som:

 • hovedpine
 • smerter i kroppen
 • problemer med fordøjelsen
 • kredsløbsproblemer
 • eksem, hudlidelser, overfølsomhed

Mine klienter har ofte selv en fornemmelse af, at det hænger sammen med hvordan de har det psykisk. Og det er præcis det, som en kropsterapeutisk session hos mig tager udgangspunkt i. Nemlig at krop og psyke hænger sammen.

Din psykiske tilstand påvirker din krop, og din fysiske tilstand påvirker omvendt dine følelser, tanker og sindsstemninger. Alt hvad du har oplevet igennem dit liv, sætter aftryk i din krop. Hele din historie har betydning for hvordan vi er i verden.   

I kropsterapien arbejder vi os ind til årsagen bag din problematik. Uanset om det er smerter, uro i kroppen eller stress symptomer. For når vi kender årsagen, så kan vi tage fat der og så kan vi begynde at forandre det indefra. Og dette arbejde kan ikke gøres fra hovedet.  Det er et kropsligt arbejde der skal til for at skabe en blivende forandring. 

Kropsterapien arbejder således i feltet mellem det psykiske og det fysiske, men udgangspunktet i en session er altid, hvad du oplever i din krop lige nu, og det arbejder vi så ud fra. 

Hvordan foregår en session?

En session starter altid med en samtale.

Nogle gange fortsætter samtalen over i et mere direkte kropsarbejde . Andre gange fortsætter vi ved at sidde sammen og observere og skabe kontakt til det du har brug for. 

Jeg skaber et tillidsfuldt og trygt rum hvor du får mulighed for, at opleve dig selv som du er, med alt det du er.

Der er mange veje vi kan gå til at opnå denne dybere kontakt til os selv. I samtalen kan vi arbejde kropsligt, men det kan også være stående eller ved at bevæge os sammen i rummet eller det kan være en nærende hånd på din brystkasse imens du ligger ned. Det kan også være, at du har brug for at mærke din krop, ved en mere fysisk behandling på briksen.

Vi går sammen på opdagelse og udforsker hvad der sker i din krop, tanker og følelser. Vi ser på det, der dukker frem og vi prøver at skabe en større bevidsthed omkring hvad du mærker og oplever. Vi prøver sammen at tyde hvad kroppens symptomer betyder. Vi skal ikke mase noget frem, men mere kalde det frem, der har brug for at blive set og sanset i dig.

For det er netop i kontakten mellem terapeut og klient, at kroppens budskaber kan folde sig ud. Jeg lytter med hele min krop til hvad der sker i dig. og jeg bliver dit vidne til det du får kontakt til. Og det er helende. For det var også i kontakten til vores nærmeste relationer, at vi oplevede vi ikke blev mødt. Derfor er det et arbejde vi ikke kan gøre alene.

For vi har brug for, at blive mødt og set med alt det vi er, og mærke og sanse og acceptere netop det, før vi kan blive til noget andet. For vi må først blive til den vi er, før vi kan blive til noget andet.

Somme tider kan du få en opgave med hjem som du kan øve dig på inden vi ses igen.

Vi aftaler fra gang til gang hvor lang tid der skal gå, inden du kommer igen. Vi har nemlig brug for tid til at integrere og lagre de nye kropslige oplevelser imellem sessionerne.

Læs mere om Lisbeth Degn

 

Skal du ligge, sidde eller stå?

Lisbeth Degn Mejlgade 19Det kommer an på hvad der er brug for.

I traditionel kropsterapi ligger du på en briks og bliver behandlet på kroppen med forskellige teknikker som pulseringer, akupressur og meridian massage og fokus på åndedrættet.

MEN – jeg har oplevet, at det ofte kan være alt for voldsomt, at blive behandlet på den måde og derfor arbejder jeg med en blidere tilgang.

I mine sessioner bruger jeg ikke altid en briks. Jeg arbejder nu mere med elementer fra både krops- og gestaltterapien. Vi oplever sammen dine forsvarsmønstre der dukker op i rummet og arbejder med alt det, du tidligere har oplevet ikke må være der.

Derfor vil du måske blive bedt om at stå op, gå rundt, sidde eller ligge, alt efter hvad der lige er brug for i en session.

 

Er jeg den rigtige for dig?

Du skal vælge mig, fordi du ønsker en  permanent forandring i dit liv.    

Du skal vælge mig, fordi du er klar til at investere i dig selv, fordi du ikke længere orker at have det, som du har det. Du har taget en beslutning om, at du ønsker en varig forandring, der ikke blot handler om at overleve her og nu, men også på lang sigt.

Du skal vælge mig, fordi du har brug for en, der kan tage dig i hånden og blive din rejsefælle. En der kan lytte og møde dig, der hvor du præcis er lige nu.

Du skal vælge mig, fordi du er nysgerrig på, hvordan  det hele hænger sammen, både fysisk og psykisk og du skal have lyst til at gå på opdagelse i dig selv. Ikke gennem hovedet, men gennem kroppen og finde ud af, hvorfor du gør som du gør.

Du skal vælge mig, fordi jeg ved, at du ved bedst. At du altid finder svaret selv, men at jeg støtter dig i processen, så du får modet og energien til at arbejde med det.

Du skal vælge mig, fordi du mærker en tillid til mig og til at jeg kan blive dit vidne og din støtte undervejs i processen, også når du bliver bange.

Du skal vælge mig, fordi jeg har valgt, ikke at have mange klienter, men at jeg altid tager mig god tid til dig og søger for, at jeg har overskud til mine klienter. Det gør jeg, ved at leve et liv, med stor frihed til at gøre alle de ting  jeg gerne vil, så jeg kan passe godt på mig selv.

Du skal vælge mig, fordi du synes det er vigtigt, at jeg har over 650 timers egenterapi bag mig, med en af DK´s dygtigste krops- og psykoterapeuter Anne Marie Troelsen, som gør at jeg står stækt i mig selv og kan møde dig og det du kommer med, fordi jeg har mødt det i mig selv.

Jeg vil glæde mig til at møde dig.

Læs mere om Lisbeth Degn

 

Har du spørgsmål, der ikke er besvaret her, er du velkommen til booke tid til en opklarende telefonsamtale.

Du kan også sende mig en email eller en sms +45 40404978 med spørgsmål.

“Personligt har jeg haft stor gavn af Lisbeths kropsterapi, især efter den tredie og de efterfølgende behandlinger fik jeg løsnet op for de spændinger som har siddet længe i kroppen, jeg kunne virkelig mærke en forskel, skulderne blev sænket, stressen forsvandt og jeg var i stand til at slappe af på måde jeg ikke havde gjort længe. Jeg glæder mig allerede til næste gang jeg skal på briksen og få løsnet op for spændingerne igen. Jeg kan kun anbefale man prøver det!”

Henrik

 “Jeg tror på samspillet mellem samtale og arbejde på briksen.

Jeg har svært ved at mærke mig selv, men jeg må sige at behandlingerne gav mig indsigter og tilgivelse til mine forældre og lærte mig noget om grænser. Og fysisk gav det mig lindring i skuldre og nakke.
Jeg vil helt klart anbefale dig Lisbeth og det har jeg allerede gjort.

Tusind tak”

Karin Johannesen