Hvad er kropsterapi – og hvordan foregår en session?

I traditionel kropsterapi ligger du på en briks og bliver behandlet på kroppen med forskellige teknikker som pulseringer, akupressur og meridian massage og fokus på åndedrættet.

MEN jeg har oplevet, at det ofte kan være al for voldsomt, at blive behandlet på den måde og derfor arbejder jeg med en blidere tilgang.

Jeg behandler ikke længere med en briks. Jeg arbejder med dig som terapeut. Fordi jeg har udviklet mig som menneske og som terapeut. Jeg har igennem mit møde med Anne Marie Troelsen, som er en af Danmarks dygtigste terapeuter, bevæget mig væk fra den kropsterapi jeg i sin tid lærte. Nu arbejder jeg med elementer fra både krops- og gestaltterapien. Vi oplever sammen dine forsvarsmønstre der dukker op i rummet og arbejder med alt det, du tidligere har oplevet ikke må være der. 

Jeg møder dig lige præcis hvor du er.

Jeg skaber et tillidsfuldt og trygt rum hvor du får mulighed for, at opleve dig selv som du er, med alt det du er.

Vi går sammen på opdagelse og udforsker hvad der sker i din krop, tanker og følelser. Vi ser på det, der dukker frem og vi prøver at skabe en større bevidsthed omkring hvad du mærker og oplever. Vi prøver sammen at tyde hvad kroppens symptomer betyder. Vi skal ikke mase noget frem, men mere kalde det frem, der har brug for at blive set og sanset i dig.

For det er netop i kontakten mellem terapeut og klient, at kroppens budskaber kan folde sig ud. Jeg lytter med hele min krop til hvad der sker i dig. og jeg bliver dit vidne til det du får kontakt til. Og det er helende. For det var også i kontakten til vores nærmeste relationer, at vi oplevede vi ikke blev mødt. Derfor er det et arbejde vi ikke kan gøre alene.

For vi har brug for, at blive mødt og set med alt det vi er, og mærke og sanse og acceptere netop det, før vi kan blive til noget andet. For vi må først blive til den vi er, før vi kan blive til noget andet.

Der er mange veje vi kan gå til at opnå denne dybere kontakt til os selv. I samtalen kan vi arbejde kropsligt, men det kan også være stående eller ved at bevæge os sammen i rummet eller det kan være en nærende hånd på din brystkasse imens du ligger ned.  Det kan også være at du har brug for at mærke din krop, ved en mere fysisk behandling på briksen.

Somme tider kan du få en opgave med hjem som du kan øve dig på inden vi ses igen.

Hvor mange sessioner har jeg brug for?

Mange beslutter sig først efter den første session om de vil arbejde videre med mig i et udviklingsforløb.

Du skal kunne mærke en forandring allerede under den første session.

Hvis du gør det og har lyst til at fortsætte så har mange glæde af at komme med 2-3 ugers mellemrum de første 4-5 gange og derefter kan det være med længere intervaller.

Det er meget individuelt hvor længe vi har brug for at fortsætte. Nogle vælger at komme 5-10 gange og oplever at det er nok til, at de selv kan arbejde videre med de temaer der er dukket op. Andre vælger at fortsætte med længere intervaller imellem hver session i et længere udviklingsforløb.

 

Læs mere om Lisbeth Degn

Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi bygger på en holistisk forståelse af at krop og psyke hænger sammen. Derfor er det årsagen til de symptomer du har, som vi skal arbejde med  og ikke selve symtomerne. Og årsagen finder vi ved at dykke ned i den historie din krop fortæller, og den historie du har om dig selv og den måde du er i verden på. Vi arbejder med dine forsvarsmøstre, for det er dem der står i vejen for at du kan blive mere fri og blive “dig selv” igen.

Gennem kropsarbejdet får du en dybere kontakt til dig selv. Du lærer at blive mere bevidst om dine forsvarsmønstre som både beskytter dig, men som også er med til at holde os fast i bestemte reaktionsmønste som gør os ufri og hæmmer os. Og denne bevidsthed skabes gennem kropslige oplevelser, for vi kan ikke tænke og analysere os frem til denne proces. Det skal ske gennem kroppen fordi det er lagret i kroppen.

Du vil vil opnå en dybere ro i dig selv. Og du vil blive bedre til at mærke dine grænser og hvad du har brug for. Du vil blive bedre til at passe på dig selv, være mere omsorgsfuld og gøre de ting du drømmer om, i tillid til at alt er som det skal være. 

Det er vi nemlig i stand til når vi har en god kontakt til os selv:

​Hvorfor skal jeg vælge kropsterapi? 

De fleste af de klienter der kommer hos mig oplever:

 • uro i kroppen
 • overtænker og analysere for meget
 • har svært ved at mærke glæde
 • føler sig ufri og hæmmet eller fanget i kroppen
 • mærke vrede i kroppen
 • mærker ubehag i kroppen
 • mærker sorg, ensomhed eller tomhed
 • mangler kontakt til deres krop
 • føler ikke de udnytter deres fulde potentiale
 • mangler livsglæde, oplever tristhed

Hvilket ofte fører til stress, angst eller depression

Men det kan også være fysiske symptomer som:

 • hovedpine
 • smerter i kroppen
 • problemer med fordøjelsen
 • kredsløbsproblemer
 • eksem, hudlidelser, overfølsomhed

Mine klienter har ofte selv en fornemmelse af, at det hænger sammen med hvordan de har det psykisk. Og det er præcis det, som en kropsterapeutisk session hos mig tager udgangspunkt i. Nemlig at krop og psyke hænger sammen.

Din psykiske tilstand påvirker din krop, og din fysiske tilstand påvirker omvendt dine følelser, tanker og sindsstemninger. Alt hvad du har oplevet igennem dit liv, sætter aftryk i din krop. Hele din historie har betydning for hvordan vi er i verden.   

I kropsterapien arbejder vi os ind til årsagen bag din problematik. Uanset om det er smerter, uro i kroppen eller stress symptomer. For når vi kender årsagen, så kan vi tage fat der og så kan vi begynde at forandre det indefra. Og dette arbejde kan ikke gøres fra hovedet.  Det er et kropsligt arbejde der skal til for at skabe en blivende forandring. 

Kropsterapien arbejder således i feltet mellem det psykiske og det fysiske, men udgangspunktet er hvad der sker kropsligt i klienten lige nu, og det ser vi sammen på i hver enkelt session.

“Personligt har jeg haft stor gavn af Lisbeths kropsterapi, især efter den tredie og de efterfølgende behandlinger fik jeg løsnet op for de spændinger som har siddet længe i kroppen, jeg kunne virkelig mærke en forskel, skulderne blev sænket, stressen forsvandt og jeg var i stand til at slappe af på måde jeg ikke havde gjort længe. Jeg glæder mig allerede til næste gang jeg skal på briksen og få løsnet op for spændingerne igen. Jeg kan kun anbefale man prøver det!”

Henrik

 

“Jeg tror på samspillet mellem samtale og arbejde på briksen.

Jeg har svært ved at mærke mig selv, men jeg må sige at behandlingerne gav mig indsigter og tilgivelse til mine forældre og lærte mig noget om grænser. Og fysisk gav det mig lindring i skuldre og nakke.
Jeg vil helt klart anbefale dig Lisbeth og det har jeg allerede gjort.

Tusind tak”

Karin Johannesen

 

Få bedre kropskontakt

Få bedre kropskontakt

Tilmeld dig her og få inspiration til at dæmpe stress-symptomer som uro i kroppen, smerter, angst, depression. Straks efter tilmelding får du min mobilvenlige guide.

Tak for din tilmelding. Kig i din indbakke (Tjek evt. dit spamfilter). Du får mail med link til at bekræfte, at du vil have mail fra mig.