At finde min indre power frem har ikke været let. For jeg har nemlig brugt en stor del af mit liv på at fokusere på alt det jeg ikke kan. I stedet for at fokusere på alt det, jeg rent faktisk kan.

At finde min indre power frem, har jeg søgt efter i lang tid. Jeg vil gerne mærke, at jeg står godt i mig selv. At jeg hviler godt i mig selv. Jeg har brugt de sidste mange år på at arbejde med det og jeg er også kommet et stykke vej i dette arbejde. Meget af dette arbejde har bestået i at mærke indad. Jeg har mærket ind i svære følelser og jeg har også mærket mine ressourcer.

Men lige i dag, hvor jeg var hos en coach, som egentlig skulle hjælpe mig med at finde ud af, hvad jeg skal fokusere på i min virksomhed, der blev det pludselig tydeligt for mig, hvor mange ressourcer jeg egentlig har. Der kom følelsen af indre power pludselig frem i mig.

Lav en liste over dine ressourcer

En del af øvelsen gik ud på, at jeg skulle prøve at skrive op, hvad jeg allerede har af egenskaber, kvaliteter og følelser som jeg ser som en ressource.

Og ved du hvad? Jeg blev overrasket!

Her er min liste:

 • empati
 • indføling
 • forståelse
 • lyttende
 • anerkendende
 • glad
 • taknemmelig
 • fysisk stærk
 • psykisk stærk
 • power
 • kraftfuld
 • grounding
 • overskud
 • positiv
 • iderig
 • fantasifuld
 • løsningsorienteret
 • handlekraftig
 • respektfuld
 • vilje
 • vedholdenhed
 • grundig
 • tålmodighed
 • målrettethed
 • tro
 • tillid
 • ro
 • mod

Jeg blev så overrasket, at jeg blev rørt!

Skift dit fokus

For sikke en liste! Det kom bag på mig, at den fyldte så meget! Jeg fik pludselig syn for sagen! Alt det jeg i stand til og det jeg kan bruge og hive frem, når det er nødvendigt. Det, jeg ved jeg kan, og det jeg bruger både privat og i min egen virksomhed som behandler. Jeg følte virkelig min indre power, lige der! Min indre kraft!

Jeg har hele mit liv været sindssyg god, til at fokusere på alt det jeg ikke kan. Alt det jeg gerne vil være, men som jeg ikke er.

Og hvorfor?

Fordi jeg dybest set har haft en tvivl på mig selv.

Og fremover vil jeg se på min liste her, når jeg kommer i tvivl. For det bliver jeg igen og igen. Men så vil jeg huske mig selv på, alt det jeg kan trække på, som jeg ved, at jeg kan. Så hvad skal jeg med mere? Når jeg bare kan vælge frit fra listen?

Du kan også lave din liste

Og ved du hvad?

Du kan gøre det samme!

Lav din egen liste og du vil måske blive overrasket som mig? Alle mennesker har noget forskelligt at byde på. Og i stedet for at bruge en hel masse energi på at få noget du ikke har, så brug energien på det du har!

Sådan kan du også finde frem til din indre power!

Lisbeth Degn Kropsterapeut

Læs også: “Du er lige præcis som du skal være”