5 bedste ting ved året 2020. Der er bestemt meget at sige om året 2020. Mange har kun negativt at sige, men jeg vil faktisk gerne fremhæve 5 ting, som jeg synes har været positive i 2020.

5 bedste ting ved året 2020  – min top 5

Nummer 1 – ren luft

Vores luft blev pludselig meget renere. Flytrafikken stod stille verden over og der var ikke mange biler på vejene. Himlen var ekstra blå og uden de karakteristiske hvide striber fra fly. Himalayabjergene kom pludselig til syne igen, fra steder hvor de før har været usynlige på grund af smog. Vi mærkede hvor frisk og ren luften egentlig burde være.

Nummer 2 – håndhygiejne

Håndspritten og håndvask. Det giver faktisk god mening at vi alle spritter vores hænder af, før vi udvælger løse frugter i supermarkedet eller tager mad fra en buffet. I skolerne er der blevet spist rigtig mange madpakker, uden at børnene har vasket deres hænder, for der er ofte ikke en håndvask i nærheden. Hvor mange selskaber har du været til, hvor du har givet hånd til alle for derefter direkte at sætte dig til bordet for at spise? Derfor er håndspritten kommet for at blive.

Nummer 3 – Virtuelle møder

Mange har opdaget hvor effektivt det er at holde virtuelle møder. Der spares tid og transport. Det har været den store optur for Zoom og Google Meet. Det blev året hvor vi mødtes virtuelt og var til koncert og fredagsbar hjemmefra. Vi opdagede virkelig hvor meget der kan klares via en skærm.

Nummer 4 – Danmark er et dejligt land

Alle udenlandsrejser blev aflyst og danskere blev hjemme. Jeg tror, at mange danskere har fået øjnene op, for alle de skønne pletter der findes i Danmark. Måske behøver vi ikke at rejse langt væk, for at få en god sommerferie? Danmark har så meget at byde på.

Nummer 5 – historieskrivning

Alle husker præcis hvad de lavede den dag, da Mette Frederiksen meddelte at Danmark lukkede ned. Alt var forandret fra den ene dag til den anden. Få dage senere blev grænsen også lukket. Det var en ny og ukendt situation, som vel nærmest kan sammenligne med krigslignende tilstande. Vi var med til at skrive historie.

Med denne top 5 liste over året 2020, vil jeg ønske dig en rigtig glædelig jul!

Læs mere her: Coronavirus har lukket DK ned – tag en pause

Er du bekymret for fremtiden? Så læs mit indlæg:  Vi vil have kontrol over vores liv – også under Coronakrisen

Lisbeth Degn, Kropsterapeut