Min mission – Derfor blogger jeg! – er et forsøg på at fortælle hvad jeg gerne vil med min blog. Jeg vil nemlig gerne inspirere dig og dele ud af den viden, som jeg giver videre til mine klienter. En viden om, hvordan krop og psyke hænger sammen.

Min mission – Derfor blogger jeg! Her vil jeg i det følgende komme med eksempler på, hvordan du kan arbejde med dig selv, så du også får kroppen med. Fordi det er typisk kroppen vi glemmer.

De fleste mennesker er nemlig rigtig meget i deres hoved og har sjældent særlig meget kontakt til kroppen. Vi mærker ikke kroppen. Det kan på sigt, resultere i fysiske spændinger i kroppen og mange andre ubalancer.

Jeg vil gerne vise dig, hvor meget du selv kan gøre, hvis du på et tidspunkt i dit liv oplever at tingene bliver svære.

– Og endnu bedre, hvordan du kan forebygge, så du holder dig selv i en god balance.

Når vi mister vores job, eller vi går igennem en skilsmisse, sygdom, stress, angst eller vi oplever dødsfald i vores tætte relationer, så er vi særligt udsatte.  I sådanne perioder af vores liv, bliver vi let udfordret, og så skal der ikke så meget til, før verden kan virke helt uoverskuelig.

Og det sætter sig alt sammen i kroppen!

Alle svære følelsesmæssige ting, som vi ikke får bearbejdet, sætter sig i kroppen.

Mine erfaringer bygger dels på klienthistorier, og dels på min viden som kropsterapeut. Desuden har jeg arbejdet med mennesker hele mit voksenliv som folkeskolelærer.

Mange mennesker bliver på et tidspunkt ramt af stress eller angst

Der er en stigende andel af børn i dag der lider af en eller anden form for angst. Man anslår at ca. 350.000 danskere i alderen 16-65 år lider af en form for angst. (Kilde: Angstforeningen)  Mange af disse mennesker har haft det siden barndommen.

Stressniveauet i DK stiger også. I 1989  var det 5,8 % af alle voksne der følte sig stresset, i 2017 var tallet steget til 16.8 %. Det svarer til hver 6. indbygger i DK. Kilde SIF

Det må vi kunne gøre bedre!

Der er én ting der slår mig, når jeg møder mennesker i min klinik, der er ramt af stress, angst, eller depression. De har alle sammen, har svært ved at lytte nok til egne behov og give udtryk for dem. De har ofte lært, meget tidligt i deres liv. at andres behov, er vigtigere end deres egne.

Det er, når alt kommer til alt, de samme grundlæggende følelser, de fleste mennesker har svært ved at udtrykke, og give sig selv lov til at mærke og rumme.

Men det behøver ikke være sådan!

Du kan lære, at få øje på, hvad det er du undertrykker, eller ikke giver plads til. Når du har fået øje på det, så kan du begynde at handle anderledes. Du kan begynde at lytte mere til dig selv og give bedre plads til dig selv og dine behov. Du kan blive set som den du er, og ikke som den du tror du skal være. Så kan du leve dit liv mere frit og så sætter følelserne sig ikke fast og giver smerter i kroppen. Nogle mennesker kan selv arbejde med dette. Andre har brug for hjælp.

Så gå ombord i bloggen og lad dig inspirere. Rigtig god læselyst!

Lisbeth Degn, Kropsterapeut

Har du lyst til at læse mere om, hvordan mine behandlingsforløb er bygget op? Så læs mere her.