Kan vi booste vores immunforsvar? Og hvad har det med fællesskaber at gøre? I en tid, hvor Corona virussen spreder sig, er det nærliggende, at vi spørger, hvad kan vi selv gøre? Kan vi undgå at blive smittet med Corona-virus?

Jeg tror at vi er mange, der gerne vil fortage os noget selv, hvis vi kan. For at undgå at blive smittet med Coronavirussen og dermed undgå yderlig smittespredning.

Spørgsmålet er bare, hvad kan vi gøre i denne helt særlige situation?

Kan vi forbedre vores immunforsvar og styrke det, så vi undgår at blive smittet?

Det er måske nærliggende at tro, at diverse kosttilskud, ville kunne styrke og booste vores immunforsvar. Men det er der desværre ikke noget der tyder på. Faktisk så findes der ingen videnskabelige beviser på, at kosttilskud kan forbedre dit immunforsvar.  Det er i det hele taget svært at undgå forkølelser og virus helt. Men vi har heldigvis et godt immunforsvar der faktisk klarer det meste selv. Og det endda uden at du skal gøre noget særligt.

Men noget tyder dog på, at søvnmangel kan svække vores immunforsvar.  Derfor kan det være en god ide, at sørge for at få nok søvn.

Stress igennem længere tid, har også vist sig, at det kan have en negativ indflydelse på vores immunforsvar.

Men noget vi kan gøre, her og nu, er at vi kan grine. Vidste du at latter sænker indholdet af vores stresshormon, Cortisol, i kroppen? Dvs. at vi kan påvirke vores immunforsvar positivt, da Cortisol virker negativt på vores immunforsvar. Så grin lidt mere sammen (eller hver for sig).

Så noget kan vi gøre selv. Vi kan være gode til at passe godt på os selv, og sørge for at vi ikke bliver alt for presset og stresset i hverdagen, og sørge for at vi får vores søvn og få grinet sammen.

Læs mere om vores immunforsvar her: https://netdoktor.dk/sygdomme/immunforsvar-styrke.htm 

Men det er ikke så ligetil, at vi bare lige i en fart, kan booste vores immunforsvar

Men det vi kan gøre nu og her er, at følge det, som Dronningen sagde i sin tale i går aftes:

Myndighedernes råd er egentlig ret enkle:

 

Vask hænder

Hold afstand

Undgå fysisk kontakt

Bliv hjemme

På den måde, hjælper vi alle sammen hinanden, med at virussen ikke spredes så hurtigt, som den har gjort i andre lande. Ved at holde sammen – hver for sig. Hold en god håndhygiejne, og undgå at få virus ind i øjne, næse og mund. Hold afstand til andre mennesker.

Nye fællesskaber opstår

Vi kan så glæde os over, at der i disse dage opstår nye fællesskaber og grupper i den virtuelle verden. Grupper der hjælper hinanden med gode ideer til hjemmeaktiviteter og lektiearbejde med børnene. Det viser netop, hvordan der i disse svære dage, opstår nye fællesskaber, som vi ikke har oplevet på samme måde tidligere.

Der er bla. dannet en helt ny FB gruppe ved navn “Århus synger fra vinduer og altaner”. Konceptet er, at alle synger en aftalt sang sammen, på et bestemt tidspunkt hver dag. Tænk hvis det kunne gå hen og blive en tradition fremover?

Se mere her   

Vi kan altså ikke lige booste vores immunforsvar  –  men der er så meget andet vi kan gøre, for at dæmme op for virussen og ikke mindst holde humøret oppe, i en tid, hvor vi ikke længere må være fysiske sammen.

Læs også: Coronavirus har lukket Danmark ned – ta´en pause

Lisbeth Degn, kropsterapeut

Få bedre kropskontakt

Få bedre kropskontakt

Tilmeld dig her og få inspiration til at dæmpe stress-symptomer som uro i kroppen, smerter, angst, depression. Straks efter tilmelding får du min mobilvenlige guide.

Tak for din tilmelding. Kig i din indbakke (Tjek evt. dit spamfilter). Du får mail med link til at bekræfte, at du vil have mail fra mig.