Jeg er fyldt med taknemmelighed, for der er så meget at være taknemmelig over. Men der skal nogle gange noget særligt til, før vi for alvor får øje på, hvad vi kan være taknemmelig for. Vi skal nå til et vendepunkt i vores liv eller en livskrise, før vi for alvor mærker, hvad der betyder noget i vores liv.

Jeg e fyldt med taknemmelighed over alt det der er sket i mit liv i de sidste par år.

Jeg valgte for første gang, ud fra mit hjerte, da jeg begyndte at arbejde med kropsterapien. Dernæst sagde jeg mit faste lærerjob op. Det var skræmmende. Jeg mistede en fast indtægt, uden at vide hvad jeg gik ind til.

Senere besluttede jeg og min tidligere mand, at gå hvert til sit, efter 30 års samliv. Det var ikke nogen nem beslutning. Faktisk er det den sværeste beslutning jeg har taget i mit liv – og den vigtigste. Men den var rigtig. Jeg fulgte mit hjerte.

Tidligere var jeg ikke særlig taknemmelig

Der er så meget jeg er taknemmelig for nu. Men sådan har det ikke altid været.

Jeg har tidligere i mit liv, haft en tendens til at fokusere på alt det, jeg ikke var taknemmelig for. Måske også fordi der var nogle ting i mit liv, jeg ikke trives i. Jeg var ikke glad for mit arbejde og jeg var ikke glad i mit ægteskab. Det var det, der fyldte i mit liv, det der tog over.

Men nu – nu står jeg et helt andet sted i mit liv. Og jeg har så meget at være taknemmelig for.

Jeg er fyldt med taknemmelig over

 • At jeg har et godt helbred
 • At jeg har to børn der har det godt
 • At jeg arbejder med det der gør mig glad
 • At jeg kan få lov til at udvikle mig som menneske
 • At jeg har fået indsigt i hvordan krop og psyke hænger sammen
 • At jeg har mærket hvor meget jeg selv er herre over mit liv
 • At jeg har nogle venner omkring mig der værdsætter mig som den jeg er
 • At jeg har en god familie der støtter mig når jeg har brug for det
 • At jeg ved hvad der gør mig glad
 • At jeg har lært at leve med mine skyggesider
 • At jeg har lært at rumme mig selv
 • At jeg lever i et land, der gør det muligt, at jeg kan forfølge mine drømme
 • og mest af alt. er jeg dybt taknemmelig for, at jeg tør følge mit hjerte

Det kræver mod

Jeg turde ikke føle mit hjerte tidligere. Jeg var holdt op med at stole på det jeg mærkede. Jeg levede mit liv, ud fra hvad jeg troede at mine omgivelser forventede af mig, og ikke hvad jeg selv ønskede.

Jeg turde ikke stole på, at det jeg mærkede var det rigtige. Men det gør jeg nu. Det har jeg lært igennem kropsterapien.

Nu har jeg lært, at jeg bare skal tillade mig selv, at mærke alt det, der er inde i mig,. Også når jeg bliver bekymret, ked af det, vred, skuffet, eller sorgfuld. For det er også en del af mig. Og det må gerne være der. Nu holder jeg også af de sider i mig selv nu.

-Og det er jeg fyldt med taknemmelig over!

Få hjælp til at blive mindre stresset ved at sætte pris på de gode ting i din hverdag

Følg dit hjerte

Jeg vil ønske for alle mennesker, at de får en større indsigt i sig selv – så de kan skabe sig et liv, der er mere i overensstemmelse med deres drømme og håb.

Jeg vil ønske for dig, at du finder din vej til at følge dit hjerte, så du også kan mærke at du har meget at være taknemmelig for.

Læs mere om hvordan du kan arbejde med det i kropsterapien

Lisbeth Degn, kropsterapeut