Vov springet og kast dig ud i noget nyt. Det kan være angstprovokerende og skræmmende. Vi ved hvad vi har. Vi ved ikke hvad vi får. Det er bare nemmere at holde fast i det vi kender. Selvom det ikke er godt for os. Frygten for hvad der vil ske får som regel overtaget.

Vov springet og kast dig ud i noget nyt. Lyder det skræmmende? Vi lader os ofte stoppe af negative tanker, som fortæller os, at det er en dårlig ide,. Det vil ikke gå godt. Det bliver til undskyldninger og forklaringer på, hvorfor vi ikke tør vove springet. Sådan kan vi gå i årevis og bilde os selv ind, at det hele da går meget godt. Det er trygt og godt og vi har kontrol over vores liv og hverdag. vi er i ro og balance . Men så dukker trangen pludselig op igen. Men der er stadig noget der holder os tilbage. Og den største barriere er som regel os selv.

Når vi går og drømmer om at gøre noget andet, skifte job, blive selvstændig, blive skilt, tage en ny drømme-uddannelse, flytte på landet eller noget helt andet, så er det ofte os selv, der er den største bremseklods.

Da jeg gerne ville starte op som selvstændig kropsterapeut, havde jeg mange af de samme tanker som nærmest pr. automatik gik igang, når jeg overvejede at tage springet. Det var tanker som disse:

  • Det er alt for risikabelt
  • jeg tør ikke, for jeg ved ikke hvad der sker
  • Hvad med det økonomiske
  • Jeg er heller ikke god nok
  • Hvad vil andre tænke om mig
  • Hvem tror jeg egentlig at jeg er

Og du kan måske selv fortsætte listen….

Spørg dig selv – hvad er det jeg drømmer om? Hvad holder mig tilbage, for at få min drøm opfyldt?

Når du har fundet ud af det, så kast dig ud i det.

Men hvordan?

Hvordan finder jeg ud af, om det virkelig er vigtigt nok og om det betyder nok for mig?

I kropsterapien arbejder jeg med at du kan komme længere ned i din krop og mærke dig selv og det du længdes efter. Du får en dybere kontakt til kroppen og det der ligger gemt i den og du får kontakt til det der rør sig og som er vigtigt for dig. Hvad er det egentlig for nogle værdier du har og som du vægter højest i dit liv? Når du får kontakt med det, så har du pludselig fået et pejlemærke, noget at styre efter.

Som det står skrevet i Thomasevangeliet:

“Det, som er i jer, vil frelse jer, hvis I bringer det frem. Hvis I ikke bringer det frem, som er i jer, vil det dræbe jer.”

Tro på at der er noget inde i dig selv, der griber dig igen, uanset hvordan det går, Hvis du går efter det du virkelig gerne vil, så vokser du med opgaven og bliver stærkere, fordi du er tro mod det du mærker inde i dig selv. Og så kan vi gøre lige præcis det vi sætter os for! Også selvom de negative tanker kommer af og til og banker på, så vend tilbage til den indre kraft der driver dig, det ønske du har, som du ved betyder noget for dig.

For hvad er det værste der kan ske hvis jeg vover springet?

Ja, vi kan blive bange og vi kan blive utrygge og det kan være at du skal gå i en anden retning end du troede. Men du har modet til at gå efter det og det fører bare til nye muligheder der åbner sig.

Og hvad vil der ske, hvis du ikke vover springet?

Så har du den trygge og velkendte hverdag som du kan holde fast i, men som også kan forhindre dig i at gøre det du aller mest drømmer om. Og du vil altid ærgre dig over hvorfor du ikke tog springet.

Så derfor – vov springet

Læs mere om hvordan du gennem kropsterapi kan arbejde med at finde dine styrker og gå efter det du drømmer om.

Lisbeth Degn, Kropsterapeut