Det rigtige tidspunkt kommer aldrig, før du bliver klar til at lave noget om. Måske tænker du at du bare lige skal have sparet penge sammen først og SÅ vil du gå i gang med den uddannelse du drømmer om? Eller du vil sige dit job op eller ændre på din kost, når du først liiige har fået styr på det og det.

Det rigtige tidspunkt kommer aldrig. For sagen er bare, at vi kan udskyde og udskyde tingene, fordi vi synes at der altid er et eller andet der står i vejen for det vi gerne vil.

Hvornår er tidspunktet inde, til at ændre på noget?

Venter du også på, at det rigtige tidspunkt kommer til at du kan forandre noget?

Mange mennesker har en tendens til at udskyde tingene, fordi der altid er et eller andet, der står i vejen, for det vi gerne vil. “Jamen jeg kan først begynde at arbejde med mig selv, når jeg lige har fået styr på det her også”. Der er lige noget vi skal ordne først, og SÅ kan vi gøre det vi vil bagefter.

Men du risikerer, at du kommer til at vente rigtig længe. For det rigtige tidpunkt kommer aldrig. Du kan sige til dig selv at du gerne vil gøre noget, men hvis du hele tiden udsætter det, fordi der er noget andet der først skal gøres, så får du ikke ændret på noget.

Hvorfor er det så svært at lave noget om ?

Her er en historie jeg har fået fortalt, som lød nogenlunde sådan her:

En mand på en bar, vi kalder ham for Pete, mødte en anden mand, Ewe, der fortalte om alle de ting han gerne ville gøre. Han ville fri til sin kone næste år. Han ville bygge et hus og han ville gøre karriere indenfor sit fag. Han havde rigtig mange planer med sit liv. Pete spurgte Ewe, hvorfor gør du det ikke bare nu, frier til din kæreste? Så startede Ewe forfra med at fortælle at han jo først lige skulle have sin karriere på gled osv før han kunne fri. Så sagde Pete til Ewe: Tag et iskoldt brusebad hver morgen i 30 dage så er dine problemer løst.

Det synes manden var et underligt råd, men han stod alligevel op den næste morgen og havde en diskussion med sig selv, om han nu skulle stå under den kolde bruser eller ej, men han fik sig selv overtalt til at gøre det. Dagen efter stod han igen og havde en diskussion med sig selv om han nu ikke bare skulle tage det varme vand i stedet for det kolde. 

Og pludselig gik det op for ham. Han var sin egen værste modstander mod at ville forandre noget i sit liv. 

Det rigtige tidspunkt kommer aldrig

Det rigtige tidspunkt kommer aldrig, fordi vi er vores egen værste fjende til at forandre noget.

Jeg har diskuteret rigtig mange gang med mig selv, om det nu var det rigtige tidpunkt, at blive selvstændig kropsterapeut. Men så kastede jeg mig ud i det, da det gik op for mig, at det var mig selv der var bremseklodsen.

Og nej – jeg har ikke superkræfter. Men jeg fik øje på, at det i bund og grund var mig selv der bremsede mig. Og så gik jeg i gang! Og ja jeg var bange, men jeg kunne samtidig mærke, at det føles helt rigtig for mig. Fordi jeg virkelig ønskede det.

Så hvad du end ønsker at lave om – så begynd i dag! For det rigtige tidspunkt kommer aldrig!

Lisbeth Degn, Kropsterapeut

 

Få bedre kropskontakt

Få bedre kropskontakt

Tilmeld dig her og få inspiration til at dæmpe stress-symptomer som uro i kroppen, smerter, angst, depression. Straks efter tilmelding får du min mobilvenlige guide.

Tak for din tilmelding. Kig i din indbakke (Tjek evt. dit spamfilter). Du får mail med link til at bekræfte, at du vil have mail fra mig.