Vi iscenesætter ofte vores eget liv. Vi forsøger hele tiden at få bekræftet, at vores egen forestilling om hvordan tingene hænger sammen, er den eneste sande.

Vi iscenesætter ofte vores eget liv, så vi kan finde bevisførelser for, at det er sandt, det vi oplever, mærker, tror og føler. Fordi vi leder efter at blive bekræftet i, at det hele hænger sammen på en bestemt måde, så det passer til den verdensopfattelse vi selv har. Det mønster er grundlagt tidligt i vores barndom. Læs mere om det her.

Du kan bevise overfor dig selv at en dårlig ryg begrænser dig

Når vi har ondt i ryggen, kommer vi nemt til at fokuserer på alt det vi ikke kan. Vores verden kommer til at handle om hvad vi ikke kan, når vi har ondt i ryggen. Vi leder efter beviser for, at “der kan du bare se, det kunne jeg så heller ikke” med ondt i ryggen. Så vi bekræfter os selv i, at det er begrænsende med en dårlige ryg.

Men du kan også vælge at gøre mere af det du rent faktisk kan. Finde de ting der kan lade sig gøre og bruge mere tid på dette. Lave de træningsøvelser du kan lave, bevæge dig på den måde der kan lade sig gøre. Så bliver oplevelsen pludselig en helt anden. Så får dit liv et andet fokus og i mange tilfælde, så vil din ryg få det bedre.

Jeg har om nogen tidligere i mit liv, været rigtig god til, at finde forklaringer på hvorfor jeg ikke bare kunne springe ud i noget nyt. For jeg kunne da ikke bare sadle helt om med en ny uddannelse. Jeg kunne da ikke bare begynde at leve af at blive kropsterapeut. Jeg havde en masse overbevisninger om, at jeg ikke var god nok til at kunne leve af at være kropsterapeut.

Nu har jeg lært at det passer ikke. Det kan jeg godt. Men så længe mit fokus var på “at det kunne nok ikke lade sig gøre” så blev det også sandheden for mig. Nu er mit fokus nemlig det, at det kan jeg godt!

Jeg vil have det bedste ud af denne nedlukning

Under denne nedlukning her i starten af 2021, har jeg valgt, at jeg vil koncentrere mig om det jeg kan. I stedet for det jeg ikke kan. Jeg vælger at se på alt det positive jeg kan, i stedet for at have fokus på hvor uretfærdigt det er, at jeg ikke selv må bestemme over min egen virksomhed og min indkomst.

Og jeg må bare sige –

Det virker

Du får mere af det du retter dit søgelys hen imod i dit liv.

Jeg oplever mit liv mere positivt end jeg gjorde under sidste nedlukning. Der kunne jeg næste ikke være i min krop af skuffelse og afmagt. Men denne gang indstillede jeg mig hurtigt på situationen. Jeg valgte at fokusere på det positive. Jeg får tid til nogle af de ting jeg ikke har haft tid til før. Jeg kan mødes med nogle få betydningsfulde mennesker og det nyder jeg meget. Og jeg har haft det meget sjovere under denne nedlukning end den første nedlukning. Forklaringen er, at jeg valgte at skifte fokus.

Det vil jeg virkelig tage med mig til fremtidige svære perioder af mit liv, hvor jeg helt sikkert får brug for at blive mindet om det igen. For livet bliver bare nemmere, når vi vælger at se på det positive, det der er muligt ved i situation, fremfor det der ikke er muligt. Men jeg ved, at jeg meget nemt kan “falde tilbage” igen, hvis jeg ikke hele tiden er vågen og opmærksom på det. Fordi det ligger så grundlæggende i mig og mit mønster.

Læs også: Vi vil ha kontrol over`vores liv også under coronakrisen

Lisbeth Degn, Kropterapeut

Få bedre kropskontakt

Få bedre kropskontakt

Tilmeld dig her og få inspiration til at dæmpe stress-symptomer som uro i kroppen, smerter, angst, depression. Straks efter tilmelding får du min mobilvenlige guide.

Tak for din tilmelding. Kig i din indbakke (Tjek evt. dit spamfilter). Du får mail med link til at bekræfte, at du vil have mail fra mig.