Har du noget på hjertet – så sig det højt! For hvis du holder noget tilbage, så bliver det siddende i kroppen, det kommer ikke ud og så stagnerer det i kroppen i stedet for.

Har du noget på hjertet? Så øv dig i at sige det højt. Det blev jeg gjort opmærksom på, til den afsluttende eksamen for kropsterapeuter på Totum. Jeg pludselig opmærksom på noget, fra flere af eleverne. Under vores efterfølgende feedback til eleverne, var der flere der fortalte, at de oplevede at deres klient reagerede på behandlingen, men de gjorde ikke deres klient opmærksom på det. De sagde det ikke højt. De holdt det tilbage.

Jeg mener, at vi som kropsterapeuter netop skal turde sige det højt vi tænker. Vi skal turde spejle klienten, så klienten får øje på sig selv.

Men som det er med dette, som med alt andet indenfor kropsterapien, så gælder det egentlig for alle mennesker. Det vi har på sinde, skal vi turde sige højt.

At holde noget inde

Har du noget på hjertet?

Hvis du har noget på hjertet, så få det sagt og lad det cirkulere, så det ikke bliver tilbageholdt inde i dig. For det kan let komme til at stagnere i din krop, når du ikke får tingene sagt og kommer af med. Der foregår hele tiden en udveksling mellem dig og omverdenen og den udveksling, skal helst flyde frit.

Derfor  – så sig det højt – når du har noget på hjertet!

Det er ligegyldigt, om du er behandler eller ej, det er bare vigtigt for dig, at du får sagt det, der trænger sig på i dig. Da der ellers er en overhængende fare for, at det bliver inde i dig og ikke kommer ud i cirkulation. Du brænder inde med det og det bliver ved med at fylde i dig. Det skaber en usund tilstand inde i dig.

Jeg tænker højt sammen med mine klienter

I mit liv har jeg tidligere holdt rigtig meget tilbage. Men siden jeg begyndte at arbejde med kropsterapien, har det ændret sig.

Nu tør jeg godt sige det jeg tænker højt. Jeg tør spørge en klient om noget, som jeg ikke er sikker på, men som jeg alligevel har en fornemmelse af, er vigtigt. I en behandling, får jeg hele tiden forskellige indtryk. Både ved det klienten siger til mig, men i aller højeste grad det også jeg oplever at der sker i deres krop. Derfor spørger jeg ind til det, som jeg potentielt ved, kan flytte noget i klienten. Det er min pligt, synes jeg.

Hvis jeg holder det tilbage, så er jeg ikke ærlig og så flytter jeg ikke noget i behandlingen.

Jeg har også haft svært ved at sige noget højt

Da jeg startede som selvstændig kropsterapeut, havde jeg længe haft svært ved, at sige meget højt. Det var ikke alle steder, at jeg følte, at der var plads til at jeg kunne sige, hvad jeg følte højt og tydeligt.

Men det kan jeg nu. Jeg kan sige højt nu, at jeg er selvstændig, og det står jeg inde for og jeg er virkelig stolt af det. Det har nemlig været hårdt arbejde. Jeg aldrig har haft virksomhed før og jeg heller ikke har haft nogen tæt omkring mig, der kunne hjælpe. Så alt har været nyt for mig, da jeg startede. Og jeg har fundet min egen måde at gøre det på!

Og nu siger jeg med stolthed i stemmen:

Jeg er selvstændig kropsterapeut og det er jeg stolt af!

Jeg tog en beslutning om, at jeg vil have 10 klienter om ugen, da jeg gik i gang.

Jeg er underviser på Totum – skolen for kropsterapi.

Det er sådan det skal være for mig. Jeg vil gerne have, at min klient får noget med sig, hver eneste gang jeg behandler. Og jeg tror også på, at jeg skal lærer noget hver gang jeg møder et menneske. Og for at det kan lykkes, så skal jeg være nærværende i min behandling. Jeg skal have adgang til mine sanser og jeg skal sige det højt jeg tænker. Og det kræver, at jeg har mig selv med i det hele vejen. Og det synes jeg faktisk lykkes meget godt efterhånden.

Og nu har jeg hermed sagt det højt!

Sig det højt

Hold dig ikke tilbage, når du har noget på hjertet. Det skal ud, så andre også mærker og ved hvad der foregår i dig! For når vi holder noget tilbage, så kommer det ikke i cirkulation og så stagnerer det inde i din krop i stedet for.

Derfor – så sig det højt!

Læs mere her fra min blog

Lisbeth Degn, Kropsterapeut

Få bedre kropskontakt

Få bedre kropskontakt

Tilmeld dig her og få inspiration til at dæmpe stress-symptomer som uro i kroppen, smerter, angst, depression. Straks efter tilmelding får du min mobilvenlige guide.

Tak for din tilmelding. Kig i din indbakke (Tjek evt. dit spamfilter). Du får mail med link til at bekræfte, at du vil have mail fra mig.