Jeg valgte at gå offline i min ferie. Holde pause fra de sociale medier. Og helt slippe tastaturet i min sommerferie i år.

Men hvordan gik det så med “projekt offline i min ferie”? Mit håb var, at min ferie ville blive bedre, ved at gå offline. Og det blev den!

Helt overordnet, så havde jeg givet mig selv lov til at tjekke min mail en gang om dagen. Der kommer hele tiden en evig strøm af mails, trods det, at vi er midt i sommerferien. Så jeg ville sikre mig, at der ikke kom en vigtig mail, jeg skulle reagere på. Ud over dette, brugte jeg kun min telefon til at tage billeder og skrive nogle enkelte beskeder. Altså jeg brugte min telefon, som en gammeldags telefon.

Og ærligt talt. Jeg er fra en generation, hvor jeg kan huske, at vi fik telefon installeret i mit barndomshjem (vel at mærke en af dem med drejeskive). I 2015 kom jeg på facebook. I 2018 startede jeg som selvstændig kropsterapeut. Der begyndte min facebook-karriere for alvor. Så jeg husker tydeligt mit liv, fra før jeg var “på”. Men det var alligevel svært for mig, at tage beslutningen om at gå offline i min ferie.

Gik jeg så glip af noget på de sociale medier?

Og gik jeg så glip af noget? Både ja og nej! Der var begivenheder jeg ikke fik med, som kunne have interesseret mig. Men langt det meste er noget jeg sagtens kan undvære. Vi behøver ikke at dele alle vores oplevelser med hinanden. Der kan også være noget rigtig fint i, bare at være tilstede og opleve tingene lige nu og her. Uden at det skal formidles videre. Sådan har min ferie været.

Så jeg savnede ikke de sociale medier, da jeg først slap dem. Jeg manglede det ikke på noget tidspunkt. Det var endda temmelig befriende, at jeg ikke skulle forholde mig til så meget “udefra”.

Det blev til gengæld også nemmere for mig, at forholde mig, til mig selv. Jeg fik en bedre kontakt til mig selv. Jeg kunne bedre mærke, hvad jeg havde lyst til. Det med at mærke efter, har jeg skrevet mange blogindlæg om tidligere. Der er mange måder hor du kan øve dig i at blive bedre til at mærke efter, hvad du har brug for og lyst til. Men et godt sted at starte, er altså ved ligge telefonen fra dig.

Mine faste blogindlæg

Der var dog én ting der var svært at slippe. Og det var tastaturet, og mit skriveri på min blog. Da jeg i det sidste halve år, har haft det at skrive blogindlæg, som en fast bestanddel af min hverdag. Det var svært at undvære i starten. Men det er altid sundt, at give sig selv en pause, også fra det du holder af, for netop at mærke efter, om det føles godt.

Og det gør det for mig. Så det er dejligt at være tilbage ved tastaturet igen!

Det er i grunden også fantastisk, hvordan jeg kan komme ud med det, der ligger mig på sinde, blot ved at skrive på en blog? (Selvom det paradoksalt nok forudsætter, at jeg beder dig om gå “på” for at læse det jeg skriver). Men det er trods alt noget nemmere, end at ringe jer allesammen op. Selvom det da også kunne være hyggeligt.

Vil jeg gøre det igen?

Så hvilke konsekvenser får det fremover?

Jeg vil i fremtiden prøve at begrænse mig i det daglige, ved at være online, på nogle faste tidspunkter. Måske vil jeg fremover lukke ned i weekenden eller på bestemte tidspunkter af dagen? Jeg vil eksperimentere med forskellige modeller.

Jeg vil afgjort gå offline igen i en ferie! Det kan helt sikkert anbefales! Jeg fik meget mere tid og ro og en bedre kontakt til mig selv.

Få mere inspiration til at gå offline

Vil du også prøve at gå offline?

Test dig selv og prøv det – måske bliver du glædeligt overrasket?

Du kan starte med en dag eller en weekend. Eller måske i din næste ferie?

Jeg vil ønske dig en god dag  – med eller uden telefon!

Læs også Digital detox – gå offline i din sommerferie 

Lisbeth Degn, kropsterapeut

Få bedre kropskontakt

Få bedre kropskontakt

Tilmeld dig her og få inspiration til at dæmpe stress-symptomer som uro i kroppen, smerter, angst, depression. Straks efter tilmelding får du min mobilvenlige guide.

Tak for din tilmelding. Kig i din indbakke (Tjek evt. dit spamfilter). Du får mail med link til at bekræfte, at du vil have mail fra mig.