Kropsterapi stress Aarhus

Har du søgt efter “Kropsterapi stress Aarhus” fordi du har stresssymptomer, kan jeg hjælpe dig. Bor du i Aarhus C, har du ikke langt til at få min hjælp. Min klinik ligger i øvrigt tæt på bus og tog.

Denne side er lavet til dig, der har googlet efter “Kropsterapi stress Aarhus”.

Måske har du hørt fra andre, at kropsterapi kan hjælpe mennesker, der er stressede?

10-12% af den danske befolkning (430.000) oplever at have symptomer på alvorlig stress hver dag!

Måske er du en af dem?

Tænk hvis du selv kunne gøre noget, for at undgå at blive en af dem der bliver ramt af stress? Ofte er vi nemlig ikke selv klar over hvor stresset vi er, før kroppen for alvor siger fra.

Har du tegn på stress?

Lær din krops signaler at kende og forebyg stressproblemer!

Langt de fleste af de klienter der kommer til mig, de siger samstemmende, at de har en følelse af, at de ikke kan mærke deres krop.

Men der er også en lang række andre tegn og signaler i kroppen, der kan vise tegn på stress. Og det vil selvfølgelig altid være en god ide at konsultere din læge, hvis du er i tvivl.

Hvis lægen ikke kan finde en fysisk forklaring på dine symptomer, er der stor sandsynlighed for, at dine symptomer er stressrelaterede.

Book en tid til behandlingen “Kropsterapi stress Aarhus”

Kropsterapi stress Aarhus

Læs blogindlæg om stress

Er du usikker på, om du har stress – læs hos Stressforeningen

Fysiske tegn på stress kan være:

 • Smerter i kroppen, der flytter sig rundt
 • Ømme muskler og led
 • Fordøjelsesbesvær
 • Inflammation der ikke vil gå væk
 • Uro i kroppen
 • Svimmelhed
 • Hjertebanken eller høj puls
 • Hovedpine eller migræne
 • Kvalme eller sultforstyrrelser
 • Søvnproblemer
 • Svedeture
 • Træthed eller udmattelse
 • Nedsat immunforsvar
 • Forværring af kroniske lidelser

Psykiske tegn på stress kan være:

 • Hukommelsesbesvær
 • Koncentrationsbesvær
 • Manglende overskud
 • Tankemylder
 • Spekulere og har bekymringer
 • Angst eller tvangstanker
 • Depression eller opgivenhed
 • Ensomhed eller forladthedsfølelse
 • Følelsen af ikke at være god nok
 • Manglende selvværd
 • At du ikke er glad

Tegn i din adfærd på stress kan være:

 • Er ikke nærværende
 • Letpåvirkelig og nemt til tårer
 • Mangel på initiativ og engagement
 • Ubeslutsomhed
 • Kort lunte, er aggressiv eller irritabel
 • Manglende sexlyst
 • Mindre social
 • Indadvendthed
 • Øget trang til sukker eller andre stimulanser

Hvad er stress?

Kortvarig stress er dybest set en tilstand, som vi har brug for at være i, når vi skal præstere eller yde noget ekstra. Eller når der sker noget der er farligt for os.

Det er helt grundlæggende for os, at kroppen kan yde ekstra, når vi har brug for det. Vi har brug for at kroppen kan komme i en stresstilstand, for at vi kan overleve. Men derefter skal kroppen restituere.

Giver vi ikke kroppen lov til dette, men fortsætter vi med at presse kroppen, så kan vi skifte fra at være i en kortvarig tilstand af stress til en langvarig stresstilstand og det er den, der er farlig for os.

Vores nervesystem

Vores nervesystem kan man groft sagt dele op i et somatisk nervesystem og et autonomt nervesystem.

Det somatiske nervesystem er viljestyret og det er vi bevidst om. Dette system styrer hvordan vi opfatter verden med alle vores sanser; høre, lugte, syn, smag og følesansen.

Det autonome nervesystem er ikke viljestyret og foregår ubevidst. Kroppen regulerer her bla. temperatur, væske, ilt og stofskifte.

Det autonome nervesystem

Det autonome nervesystem er yderligere opdelt i det parasympatiske nervesystem og det sympatiske nervesystem.

Det parasympatiske nervesystem træder i kraft når vi er i hvile. Dvs. når vi oplever fred og ro og ingen fare.

Det er her hvor kroppen opbygger og vi fordøjer den mad vi har spist.

Det sympatiske nervesystem træder i kraft når vi er i stress, kamp, flugt eller frygt. Her bliver der sendt masser af ilt ud til kroppens muskler så vi kan yde ekstra og vores åndedræt og puls stiger så vi kan løbe fra den evt. fare vi er i.

Du bliver stresset, når kroppen ikke får hvile

Hvis vi hele tiden presser vores krop til at yde ekstra, så kommer der ikke længere pauser, hvor kroppen kan restituere og fordøje og opbygge muskler osv. Og så bliver tilstanden farlig for os. For så bliver kroppen ikke genopbygget, men i stedet nedbrudt.

Derfor er det så vigtigt for os, at vi får skabt pauser i vores hverdag så vi kan restituere.

En besøg hos en kropsterapeut i Aarhus med speciale i stress kan hjælpe.

Få ro på dit nervesystem

Hvis din krop er i en langvarige tilstand af stres, så befinder dit nervesystem sig i det parasympatiske system. Derfor arbejder jeg med at få dit nervesystem tilbage til det sympatiske system. Det har jeg nogle helt særlige teknikker til. Når din krop så langsomt kommer ud af den stresstilstand, så kan vi begynde at arbejde mere langsigtet mod at finde årsager til hvordan du er havnet i denne stresstilstand.

Når vi finder årsagen, kan du forebygge at du bliver ramt af stress igen.

Stressbehandling med kropsterapi er effektiv og uden bivirkninger

Kropsterapi er en alternativ behandlingsform som har et holistisk menneskesyn. Det betyder at det du tænker og føler har indflydelse på din krop og de symptomer du før i kroppen. Din krop, tanker og følelser hænger sammen og påvirker hinanden. Din historie har også indflydelse på dit liv og hvordan du tackler stress.

I en kropsterapeutisk behandling, kombinerer jeg en fysisk behandling med samtale og bringer nogle af dine følelser i spil. Kroppen er altid udgangspunkt for behandlingen fordi her er alt lagret. Både dine tanker og følelser. I behandlingen arbejder vi med det, der sidder ”fast” af gamle følelser og spændinger. Men også traumer og chok kan blive forløst, da de ofte sidder i kroppen, så længe du ikke har fået dem bearbejdet.

De fleste mennesker lukker af for svære følelser og tanker. På den måde kommer vi til at lukke af for noget i os selv, som vi ikke er glade for. Det bruger vi meget energi på at ”holde nede”. Og det sætter det sig fysisk i kroppen. I første omgang som spændinger og senere hen kan det blive til mere kroniske tilstande i kroppen. Dette er alt sammen med til, at du forstærker risikoen for at blive ramt af stress.

Derfor er det så vigtigt at have kroppen med, når vi har med stress at gøre. Det er ikke nok at arbejde med vores stress kognitivt, da stressen rammer hele kroppen. Forløses kroppen ikke, så forløses stressen heller ikke. Og så vil vi før eller siden havne samme sted igen.

 

Der er meget vi selv kan gøre for at undgå at ende i en stresstilstand

Dybest set skal vi sørge for, at vi hele tiden har balance mellem det vi kan/skal gøre i vores liv og den mængde ressourcer vi har til rådighed. Vi har tit en masse forventninger og ambitioner som vi gerne vil have indfriet og de kan netop spænde ben for det balanceregnskab, så balance tipper over og vi ikke får tid nok til at få ladet op. Der bør altid stå lidt på pluskontoen. Fordi der vil komme perioder i vores liv, hvor vi bliver ekstra udfordret og derfor har brug for at kunne trække på nogle ekstra ressourcer. Men hvis vi ikke har det, så er det at vi ender i en stresstilstand.

Vi hører det hele tiden, motion, søvn og sund kost. Det er hvad der skal til for at holde os i en god balance. Og så bliver du ofte rådet til at du skal lære at sige pyt og sæt ambitionsniveauet ned for at undgå stress.

Men for nogle er det netop her, at det er svært. For hvad nu hvis det er hele ens eksistensgrundlag at være dygtig og ambitiøs? Så kan du ikke bare lade være med at gøre det, der ligger meget dybt i din måde at være til i verden på.

Få en bedre kontakt til din krop – prøv kropsterapi i Aarhus

Nøglen ligger her i at få en bedre kontakt til din krop. I kropsterapien får du først og fremmest en større kontakt til din krop. I behandlingen arbejder jeg med dit åndedræt og pulserende bevægelser og tryk som gør, at du opnår en større kontakt til din krop (igen). For vi alle evnen til at få en god kontakt til vores krop, vi har bare af mange forskellige grunde bevæget os væk fra den evne.

Er du interesseret i at vide mere om “Kropsterapi stress Aarhus ” er det måske en god idé, at du får mit nyhedsbrev.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min guide til:
Sådan får du en bedre kontakt til din krop.

I kropsterapien er jeg nysgerrig på hvilke strategier din krop vælger at bruge. Ikke for at lave dem om. Men når du mærker disse strategier kropsligt, så forstår og husker du dem bedre.

Det er normalt ikke noget vi har adgang til, fordi det ligger som ubevidste handlingsmønstre. Men det er det vi pludselig kan få øje på i en behandling.

Den nye indsigt giver dig mulighed for at gøre noget andet end det du plejer. Det er den nye indsigt der skaber forandringen og hjælper dig med at tackle dine stresssymptomer.

 

 

Kropsterapi

1000 kr
60 min session

KLIPPEKORT VOKSEN

5 x kropsterapi
3500 kr
(spar 500 kr)

stud./ ledige mm.

900 kr  
60 min behandling

Bemærk

Tjek sundhedsforsikring eller støtte ved overførselsindkomst

Blogindlæg om kropsterapi stress Aarhus

Få bedre kropskontakt

Få bedre kropskontakt

Tilmeld dig her og få inspiration til at dæmpe stress-symptomer som uro i kroppen, smerter, angst, depression. Straks efter tilmelding får du min mobilvenlige guide.

Tak for din tilmelding. Kig i din indbakke (Tjek evt. dit spamfilter). Du får mail med link til at bekræfte, at du vil have mail fra mig.