Jeg holder af hverdagen, mest af alt holder jeg af hverdagen. Sådan lyder det i Dan Turells digt. Og der er noget trygt og velkendt over hverdagen for os alle sammen.

Jeg holder af hverdagen og jeg tror vi alle længes efter den. I dag blev jeg vækket, da min affaldscontainer blev tømt udenfor mit vindue. Og selvom jeg blev vækket, er det  alligevel en lyd jeg kender og som er en del af min hverdag.

Jeg holder af hverdagen. Måske fordi jeg ikke skal bruge så meget energi på hvad jeg skal, fordi det er fastlagt på forhånd. Jeg har mine rutiner. Og det er velkendt og trygt.

Jeg holder af hverdagen, med mennesker i gaden, cafeer og butikker der er åbne. Folk der går til og fra arbejde.

Jeg holder af hverdagen. Fordi den kender jeg.  Efter mandag kommer tirsdag. Efter dag kommer nat. Efter vinter kommer forår. Sådan er det bare.

Vi har brug for hverdagen

Jeg arbejder med forandring og proces som kropsbehandler. Og når vi gennemlever en forandring så skal vi bruge ekstra energi.

Derfor har vi også brug for pauser imellem forandringerne. Når der har været uro har vi brug for ro. Ligesom yin og yang.

Men det er længe siden vi har haft en “normal” hverdag vi kan regne med. Det har vi brug for.

Og hvor har jeg savnet min gamle hverdag.

Jeg glæder mig til hverdagen

Denne tid er usikker og der er ikke noget vi længere kan med. Og det kræver ekstra energi af os alle sammen. Ikke meget er som før. Intet er længere normalt. Det stresser vores system. Vi bliver utrygge og bange.

Nu skal min ældste datter snart tilbage på efterskolen og den yngste forhåbentlig snart tilbage i skole igen. Jeg skal igang med at behandle igen i min klinik.

Og jeg glæder mig.

Jeg glæder mig til at få en helt normal hverdag igen. Selvom det måske bliver en anderledes form for hverdag, som vi skal vænne os til. Men det bliver også hverdag på et tidspunkt.

En hverdag med faste rutiner

Jeg glæder mig til en hverdag med de daglige faste rutiner. Gå i bad. Spise morgenmad. Høre alle skolebørnene gå forbi udenfor. Se den daglige hundelufter udenfor mit vindue. Smøre madpakker og sende den yngste afsted. Cykle ned til min klinik. Tage imod mine klienter, blive beriget med deres historier og cykle glad og tilfreds hjem. Måske løbe en tur når jeg kommer hjem. Købe ind og lave aftensmad. Lektier og oprydning, tøjvask og min daglige skrivning.

Hverdagen hvor jeg kan få repareret min cykel, når jeg har brug for det. Hverdagen hvor jeg kan blive klippet. Hverdagen hvor jeg kan få en behandling når jeg trænger til det. Hverdagen hvor jeg kan regne med at alting fungerer. Hverdagen hvor jeg kan gå på cafe eller tage ud at spise og møde mennesker. Hverdagen hvor jeg kan komme til min ugentlige yogaklasse. Hverdagen hvor museerne har åbent og jeg kan tage på biblioteket eller i teatret.

Så jeg er klar – klar til at få min hverdag igen.

Har du lyst til at lytte til Dan Turells digt: “Hyldest til hverdagen” så kan du høre den her. Det er Halfdan E der har lagt musik til. Og selvom digtet er fra 1984 så tænker jeg stadig at det holder.

Jeg holder af hverdagen, Dan Turell

Lisbeth Degn, Kropsterapeut

Læs også: Når rutinerne er væk kommer vi på hårdt arbejde

Få bedre kropskontakt

Få bedre kropskontakt

Tilmeld dig her og få inspiration til at dæmpe stress-symptomer som uro i kroppen, smerter, angst, depression. Straks efter tilmelding får du min mobilvenlige guide.

Tak for din tilmelding. Kig i din indbakke (Tjek evt. dit spamfilter). Du får mail med link til at bekræfte, at du vil have mail fra mig.