Mistet kontakten til din krop? Vi er for det meste i vores hoved og har meget lidt forbindelse til vores krop og dermed mangler vi også kontakt og forbindelse til vores følelser.

Mistet kontakten til din krop? Mange har mistet kontakten til deres krop. Mine klienter siger ofte:

Jeg kan ikke mærke min krop

Jeg har ingen forbindelse til min krop

Jeg er kun oppe i mit hoved

Mange af disse klienter har det ofte sådan, at de er enormt meget i deres hoved. De kommer nemt til at overtænke alt. Hvilket der jo egentlig ikke er noget underligt i, for vi lever i et samfund hvor vi hele tiden bliver tvunget til at være meget i vores hoved. Og vi er meget lidt i vores krop. Problemet er bare at det kan føre det stress, når vi er for meget i hovedet og ikke har kontakt til kroppen.

Ofte har vi slet ikke lært hvordan vi skal mærke vores krop. Vi har simpelthen mistet forbindelsen mellem hoved og krop. Dvs vi kan egentlig godt, men vi har af forskellige årsager lært at lukke af for til vores krop af forskellige grunde.

Det viser sig ofte hos mange af mine klienter, at de har nogle chok eller traumer bag sig. Det har påvirket dem psykisk og har sat sig i deres krop. Ofte er det når de har været i en meget travl periode af deres liv,. Så bliver der ekstra pres på at holde det der er svært på afstand og derfor bliver der lukket af i deres krop. Men det sidder i kroppen og den begynder at reagere på det, der er lukket af for. Vi får smerter, uro, snurren og andre symptomer i kroppen.

Gamle oplevelser har sat sig i kroppen

De har måske ikke givet plads til at bearbejde de følelser, der har været forbundet med oplevelser, der har sat sig. Mange siger:

Det er jo så længe siden.

Men selv om det er længe siden, så husker kroppen det hele. Vi kan have masser af gamle ubearbejdet følelser i kroppen, som trænger sig på. Som måske ikke har fået lov til at være der. Det er det, som ofte sætter sig som fysiske smerter, når vi spænder op i kroppen.

Selvom vi har talt om de gamle oplevelser og hændelser mange gange, så kan de stadig sidde i kroppen.

Og så spørger du måske, om det har betydning? Ja – måske. De oplevelser der har sat sig dybt i kroppen, kan være skyld i, at du spænder op i din krop. Der er noget der bliver holdt fast og det kan give muskelspændinger. Oplevelserne kan også sætte sig som en psykisk spænding, så der er noget vi bliver bange for og dermed undgår. Men det er vi ofte ikke bevidst om.

I en kropsterapeutisk behandling arbejder jeg som behandler først og fremmest med, at du som klient kan være dig selv. At du som klient kan føle sig tryg.

Det gør jeg ved at arbejde med dit åndedræt, så du kan få en mere fri vejrtrækning. Det skaber en bedre gennemstrømning i din krop, så kroppen bliver bedre i stand til at slappe af og begynde at give slip, på nogle af de spændinger der kan blokere i kroppen.

Mærk din krop på en ny måde

I behandlingen får du mulighed for, at komme ind og mærke din krop på en anden måde. Du får måske mere kontakt med nogle af de gamle følelser, som der ellers ikke har været plads til. Fordi du det meste af tiden er i dit hoved. Du er vant til at du kan analysere dig ud af alt.

Men vi har også brug for at komme ned i kroppen. Mærke hvad der er godt for os og hvad der ikke er godt for os. Mærke vores grænse.

Måske er du en af dem, der ikke kan mærke din grænser særlig tydeligt?  Det kan skyldes at du har lukket af for at mærke dine grænser. Du har måske overhørt eller ignoreret dine grænser? Og det kan der være mange forklaringer på.

Måske har du haft for travlt?  Måske har der været andre mennesker du skulle tage dig af? Eller måske har det været for smertefuldt at bære på en sorg?

Ny kontakt til kroppen

Undervejs i en kropsterapeutisk behandling. kan du pludselig få kontakt til nogle af de ubearbejdede gamle følelser. Der kan ofte ske det, at når du fysisk får afspændt musklerne, så vil de psykiske blokeringer også begynde at slippe.

Du får pludselig meget mere plads i kroppen. Hvis du giver dig selv og dine følelser lov til at være der. Du kan mærke din krop igen på en ny måde. Du bevæger dig væk fra dit hoved og ned i din krop igen.

Nogle oplever en behandling, som en stor lettelse. Andre føler sig utrolig fredfyldte. Nogle føler at de har fået meget mere plads indeni og andre igen føler sig lettet, glad og fri.

 

Mærk din krop

Mistet kontakten til din krop? Hvad kan du selv gøre?

Har du mistet kontakten til din krop og er du meget oppe i dit hoved? Så prøv at have fokus på dit åndedræt, for at få en bedre forbindelse til din krop igen. På den måde kan du bedre undgå at blive ramt af stress.

Jeg er igang med at lave en guide til dig, hvor du ved simple øvelser kan få en bedre kontakt til din krop.

Den kan tilgås på min hjemmesiden her i løbet af januar måned.

Har du fået lyst til at få mere hjælp til at komme ned i din krop,? så læs mere om mine behandlinger her.

Lisbeth Degn, Kropsterapeut

Få bedre kropskontakt

Få bedre kropskontakt

Tilmeld dig her og få inspiration til at dæmpe stress-symptomer som uro i kroppen, smerter, angst, depression. Straks efter tilmelding får du min mobilvenlige guide.

Tak for din tilmelding. Kig i din indbakke (Tjek evt. dit spamfilter). Du får mail med link til at bekræfte, at du vil have mail fra mig.