Gennem kroppen finder du vej ind til guldet. Det er igennem kroppen, at du får kontakt til dig selv og dit inderste. Når du kommer ned i din krop, kan du bedre handle ud fra et oprigtigt sted i dig selv. Den del af dig, der er autentisk. Og det er lige dér, at du finder guldet!

Gennem kroppen finder du vej ind til guldet. Hvad mener jeg egentlig med det? Jo ser du, når jeg møder et nyt menneske, så prøver jeg at få øje på, hvor kroppen gemmer på “guldet”. Hvor er det, at dette menneske gemmer på sit guld? Hvad er det, der ikke har fået lov til at blive set?

Måske er der noget i dig der bliver holdt tilbage eller ikke får lov til at få plads? Måske er der noget i dig der bliver holdt tilbage eller gemt væk? Nogle gange, er vi ikke engang selv klar over, at der er noget i os selv, vi ikke giver lov til at blive set med.

Både du og jeg har en kerne – et sted dybt inde i dig selv, hvor du bare er dig. Uden censur. Og hvis du kan komme ind og finde den pige eller dreng, der er derinde, så kan du handle ud fra dit hjerte, så handler du ud fra dig selv. Du handler indefra. Du bliver autentisk. Du lader andre se dig som den du er. Og det er dér, du finder dit guld.

Hvorfor er guldet så svært at finde?

Alle mennesker, både du og jeg, har tilpasset os de omgivelser vi nu engang er født ind i. Det er der sådan set ikke noget i vejen med. Det er en overlevelses-mekanisme som er helt nødvendig.

Men når du oftest tilpasser dig dine omgivelser, også når du bliver voksen, så er der en stor fare for, at det bliver dine omgivelser du tager mere hensyn til, end dig selv.

Det bliver på bekostning af noget inde i dig. Der er noget i dig, der ikke har fået lov til at komme frem eller blive set. Noget der ikke har får lov til at blomstre. Noget der ikke får plads og liv. Eller der er noget, du har lukket ned for. På den måde, kommer vi nemt til at fremstå som noget andet, end det vi i virkeligheden er.

Det kræver tillid til dig selv

For at du kan være oprigtig – være den autentiske udgave af dig selv, så kræver det tillid til dig selv. Men hvordan får du det? Hvordan tør du have tillid til, at det er okay at være dig selv, uden at du behøver, at skulle være noget andet, end den du er? Hvis det er den historie du er vokset op med?

Det er ikke så lige til. Tilliden skal nemlig komme indefra. Tilliden skal komme indefra dig selv. Når du har tillid til dig selv, så tør du være dig selv og ikke noget andet og så bliver dit guld hentet frem. Det kommer til syne.

Når du har tillid, så tør du stå ved dig selv som den du er – uden filter. Uden censur. Uden der er noget der dømmer dig og uden at du skal være noget bestemt.

Åndedrættet

Det lyder enkelt og dog kan det synes umuligt, fordi det er noget der ligger så dybt i dig, at det er svært at ændre på. Men det er langt fra umuligt!

Men vejen til at få den tillid der skal til, den går gennem kroppen. Du kan ikke tænke dig til den. Du er nødt til at mærke den i igennem din krop.

Åndedrættet bygger bro mellem dit hoved og din krop. Derfor er åndedrættet ofte nøglen til, at du kan komme ned i din krop. Og gennem kroppen finder du vej ind til guldet.

Læs mere om åndedrættet på Totums hjemmeside

Dit åndedræt kan holde på noget i din krop. Du kan fx holde på din indånding, eller du kan holde på din udånding. Og du kan have en meget overfladisk vejrtrækning. Der kan sidde meget der holder tilbage i dit åndedræt. Så hvis du får åbent mere op til det, så kan du få en dybere kontakt til kroppen.

Så er der noget, der får mere plads i dig.

Læs mere om åndedrættet her på min blog

At komme ned i kroppen

Ud over åndedrættet, kan du arbejde fysisk med din krop. For at komme til at mærke din krop og få en bedre kontakt til din krop. For vi skal ned i kroppen og slippe hovedet, hvor alle spekulationerne om fortid og fremtid hele tiden styrer os. Alt det, der forhindrer os i at være tilstede lige nu og her.

Øv dig i at komme ned i din krop, når du har muligheden. Bevæg din krop!. Dans, løb, hop, spring, svøm, rul, kravl, vug, ryst din krop. Find ud af, hvad der føles godt for dig og hvad der virker. Hvilke bevægelser får dig ned i din krop, så du er tilstede i kroppen og ikke kommer op i dit hoved?

Når du er mere nede i din krop, så baner kroppen vej for, at du kan være oprigtig tilstede. Du er tilstede uden at du behøver at være noget andet end den du er. Og det er lige præcis det, der er det vigtigste. For gennem kroppen finder du vej ind til guldet. Gennem kroppen er du bare dig og du skal ikke forsøge at være noget andet. Du kan åbne op for din skattekiste, hvor du er autentisk.

Du har alt at vinde

Du kan sagtens leve et langt liv, uden at give plads til alt det, du gemmer på indeni. Men det har en pris. Du betaler prisen på den ene eller anden måde.

Du møder på et eller andet tidspunkt i dit liv, din fortid, det du har i din baggage. Derfor så prøv i stedet for, at ønsk det velkommen alt sammen. Også det, der er svært, grimt, sorgfuldt, skamfuldt, pinligt, afskyeligt, frygteligt. Alt det der er i dig, må gerne være der, for det er en del af dig.

Jeg vender gang på gang tilbage til dette citat. For det beskriver det samme, gennem kroppen finder du vej ind til guldet, blot med andre ord:

 

Det, som er i jer, vil frelse jer, hvis I bringer det frem. Hvis I ikke bringer det frem, som er i jer, vil det dræbe jer

Thomasevangeliet

Har du lyst til at få hjælp til at finde dit guld? Så læs mere om mine behandlinger her.

Lisbeth Degn, Kropsterapeut

 

 

Få bedre kropskontakt

Få bedre kropskontakt

Tilmeld dig her og få inspiration til at dæmpe stress-symptomer som uro i kroppen, smerter, angst, depression. Straks efter tilmelding får du min mobilvenlige guide.

Tak for din tilmelding. Kig i din indbakke (Tjek evt. dit spamfilter). Du får mail med link til at bekræfte, at du vil have mail fra mig.