Hvis du vil undgå stress, så er det vigtigt, at du får en god kontakt til dig selv og din krop, så du kan mærke dig selv. Mange af mine klienter, har ikke haft den kontakt til sig selv i lang tid, og derfor har de ikke selv opdaget at de er stresset – før det er for sent.

For at undgå stress og forebygge at du bliver ramt af stress, så skab en god kontakt til din krop. Men hvordan?

Små tegn i hverdagen

Ofte er det små tegn, der peger på, at du er på vej ind i en stresstilstand, og derfor kan det være svært at spotte i tide. Eksempler på, at du er på vej til at blive ramt af stress kan være:

At din planlagte tid til dig selv, går med alt andet end det, der er godt for dig. Det kan være at du havde planlagt at holde en fridag. hvor du ville gøre noget godt for dig selv, og så ender dagen med at du (endnu engang) kommer til at bruge tiden på andre opgaver.

Måske har du svært ved at overskue, når nogle opgaver ikke bliver gjort. Du har svært ved at prioritere.? Det kan være svært at slappe af pga. tankemylder og uro i kroppen?

Måske kan du slet ikke mærke hvad du egentlig har brug for og derfor kan du heller ikke give dig selv noget, du ikke ved hvad er?

Måske oplever du, at du lettere bliver irriteret på dine omgivelser, at du egentlig ikke rigtig har lyst til at høre, hvordan det går med andre, fordi du dybest set er fyldt op i forvejen?

Stress kan have store konsekvenser

Din krop tager skade af stress, hvis du overhører de signaler du får fra din krop. Kroppen kommer i alarmberedskab, som om at vi har en fysisk trussel overfor os. Så dit vervesystem reagerer, som hvis du skulle til at kæmpe, flygte eller spille død. Og det er jo meget godt. Hvis det er det, der er brug for.

Men problemet er bare, at kroppen kan have svært ved at slippe den tilstand igen, hvis vi hele tiden udsætter den for nyt pres igen og igen. Og stress i sig selv kan have store konsekvenser, men det kan også føre til angst eller depression.

Det er derfor vigtigt for dig og din krop, at du prøver at undgå stress.

Læse mere her

Forebyg og undgå stress

Derfor er der mange gode grunde til at undgå stress og forebygge stress.

Du kan gøre meget selv, for at forebygge stress. Men der er en ting, som jeg ser, er helt afgørende. Og det er, at du må have etableret en god kontakt til dig selv og din krop. For det er i kroppen at du mærker dig selv. Kroppen reagerer på alle de følelsesmæssige udsving du har. Og dem kan du lære at blive bedre til at lytte til.

Øv dig i at få en bedre adgang til din krop. Fx ved at praktisere yoga, mindfulness eller meditation. Det er veje til at få en dybere kontakt til dig selv og din krop. Du er tilstede i det du laver og du mærker hvad der sker i din krop. Det kræver ikke andet end at du er åben for hvad du mærker.

Det kan også være,at du har brug for at komme ud i naturen. Her kan du bruge den ro der er omkring dig til at finde ro i dig selv.

Men det er lettere sagt end gjort. Jeg ved det, for jeg har selv været stresset og jeg mærkede ikke hvad der foregik i min krop. Jeg havde ganske enkelt ikke længere kontakt til min krop og så lukkede jeg af for den. Så jeg kunne ikke dengang  finde ro i naturen. Men det kan jeg nu.

Kropsterapi hjælper mig til at undgå stress

Det der fik afgørende betydning for mig var, da jeg begyndte at få kropsterapeutiske behandlinger. For kropsterapi er meget effektiv. Behandlingen får mig ned i min krop, så jeg kan mærke hvad der fylder i mig. Jeg får igen etableret en god kontakt til mig selv.

I kropsterapien kommer jeg ikke udenom, hvad der er i min krop. Der bliver jeg konfronteret med mine følelser og jeg mærker dem, så jeg er nødt til at tage dem alvorligt.

Til gengæld går jeg meget lettet og afspændt fra en behandling. Jeg bliver en lille smule klogere på mig selv hver gang, når jeg kommer ind og mærker nogle af de følelser, der måske ikke altid er så rare, men som også er der af en grund.

Har du fået lyst til at høre mere om mine behandlinger så læs mere her

Lisbeth Degn, kropsterapeut

 

 

 

Få bedre kropskontakt

Få bedre kropskontakt

Tilmeld dig her og få inspiration til at dæmpe stress-symptomer som uro i kroppen, smerter, angst, depression. Straks efter tilmelding får du min mobilvenlige guide.

Tak for din tilmelding. Kig i din indbakke (Tjek evt. dit spamfilter). Du får mail med link til at bekræfte, at du vil have mail fra mig.