Hvordan kan du få dine celler til at danse? Vores krop består af milliardvis af celler. Hver enkelt celle fungerer som en organisme i sig selv. Vores celler fornyes konstant. Det du giver dine celler, har direkte indflydelse på hvordan dine celler arbejder i din krop. Du kan få dem til at danse, hvis du behandler dem godt.

Hvorfor få cellerne til at danse? Jo ser du, hvis dine celler begynder at danse, så har de det godt. Og når cellerne har det godt, så vil de yde deres bedste for at få din krop til at fungere optimalt. De vil også bekæmpe fremmelegemer, hvis det skulle blive nødvendigt. Cellerne vil kort sagt yde deres bedste, for dig og din krop.

Få dine celler til at danse. Forestil dig, at dine celler er ansatte, du har i din virksomhed, hvor du er direktøren. Hvordan får du dine ansatte til at danse?

Du ville give dem nogle gode arbejdsbetingelser ikke?

Celler har hukommelse

Forestil dig, at du lider af hovepine. Du taler med dine kollegaer om det, hver dag på arbejde. Din familie spørger til din hovedpine hver dag. Du er omgivet af mennesker, som hele tiden minder dig om og kan bekræfte dig i, at du lider af hovedpine og du tænker på det hele tiden.

Du har nu også meldt dig i en Facebook-gruppe for mennesker med hovedpine. I den gruppe er der én af de andre med hovedpine der deler sin historie om, hvordan hun har haft hovedpine i 11 år. 11 år! Det eneste du kan tænke på nu er, at du heller ikke slipper af med din hovedpine.

Det husker dine celler.

Jeg havde engang en elev i skolen. Hun havde ikke været i skole i 1,5 år pga. hovedpine. Jeg er ikke i tvivl om, at hun havde ondt. Lægerne havde skannet hende og hun havde været igennem alverdens undersøgelser. Men de fandt bare ikke årsagen til, at hun skulle have hovedpine. Men hun havde stadig hovedpine.

Vi påvirker vores celler hele tiden

Disse eksempler viser, hvordan du “kan holde liv i” dine cellers hukommelse om, at du har hovedpine. Når cellerne fornyer sig selv, så overtager de hukommelsen om hovedpinen. Fordi cellerne bliver påvirket af det du giver dem. Hvis du bliver ved med “at fortælle” cellerne at du har ondt i hovedet, så fortsætter dine celler med at forny sig med den hukommelse.

Vi påvirker vores celler med alt det vi indtager og omgiver os med. Vores kost, bevægelse, lyd og lys. Men vi påvirker også vores celler med de mennesker vi omgiver os med og vores egne tanker.

Hvis du omgiver dig med mennesker, der hele tiden bekræfter dig i at du har ondt i hovedet,  så påvirker det dine celler. Hvis du tænker negativt om dig selv, så påvirker det også dine celler, så de ikke kan yde optimalt. Du kan dermed være medvirkende til, at du opretholde en usund tilstand i din krop. Uden at du er bevidst om det.

Genetik og arvelighed versus miljø

Videnskaben har tidligere fokuseret på, at det udelukkende var vores arvemateriale der afgjorde, om vi fik bestemte sygdomme. Men en forsker som Bruce Lipton, har fundet ud af, at det er vores samspil med vores omgivelser, der bestemmer hvordan vores celler fungerer. Så to personer med ens gener kan udvikle sig vidt forskellig, alt efter det miljø de færdes i.

Det er omgivelserne, miljøet, både det ydre og det indre miljø i os mennesker, der kan påvirke cellerne til at tænde og slukke for cellernes evne til at optage de stoffer fra cellemembranen, som cellen har brug for.

Det miljø og de omgivelser der omkring os, det påvirker alt sammen vores cellers evne til at kunne optage stoffer igennem cellemembranen. Vores tanker og følelser påvirker også om en celle kan optage bestemte stoffer og hvordan den udveksling foregår. Så det betyder, at du i praksis selv kan styre, hvor godt dine celler fungerer. Så du kan få dine celler til at danse.

Den gode nyhed er, at dine celler fornyer sig hele tiden. Og alt efter hvilke celler det drejer sig om, fornyer de sig på kort tid. Imens andre skal bruge op til et helt år, på at forny sig selv. Derfor har det betydning hvilken historie du viderebringe til næste generation af celler. Den dårlige nyhed er, at vi ofte ikke er bevidste om, at vi overfører de negative historier til de nye celler. Og så hjælper det ikke noget at cellen fornyrer sig, hvis det stadig er den gamle historie der bliver fortalt.

Nyt fag i skolen?

Som gammel skolelærer synes jeg, at skolen bør have et fag der hedder “hvordan påvirker du din krop”. Vi burde lærer vores børn i skolen om denne viden. Sammenhængen mellem krop og psyke. At det har en betydning hvad vi omgiver os med og hvordan vi lever vores liv. Vi kan rent faktisk selv gøre meget, for at holde vores krop sund og rask. Men indtil da, så skriver jeg om det her på min blog og jeg tager ud på skoler med min workshop, for at lære børnene om disse sammenhænge.

Omgiv dig derfor med positive mennesker, der tænker positivt og støtter dig, i stedet for at dræne dig, så vil dine celler belønne dig med en dans. Du vil påvirke dine celler så de gladeligt går på arbejde og yder deres bedste –  også når de skal stå imod en fremmed fjende, i form af en virus.eller bakterie.

Skal dine celler danse?

Giv dine celler alt det, de har brug for.

Få dine celler til at danse. Din krop vil elske det.

Det er dig der bestemmer.

I denne lille video fortæller en dreng om, at det du praktiserer hver dag, er det, du bliver god til. Så hvad vil du helst praktisere?

Læs mere om metasundhed her

Lisbeth Degn, Kropsterapeut

Få bedre kropskontakt

Få bedre kropskontakt

Tilmeld dig her og få inspiration til at dæmpe stress-symptomer som uro i kroppen, smerter, angst, depression. Straks efter tilmelding får du min mobilvenlige guide.

Tak for din tilmelding. Kig i din indbakke (Tjek evt. dit spamfilter). Du får mail med link til at bekræfte, at du vil have mail fra mig.